KORTREIST JULEGAVE

HAR SOLGT 50 JULEKULER I ÅR: Susann Faugli har laget kun 50 julekuler i år og alle disse ble utsolgt på under en time!

Suksess med korona-julekuler

Susann Faugli (44) fra Oppegård Syd har laget en kortreis julegave som alle vil ha, men hele årets produksjon ble utsolgt på under en time.

Publisert Sist oppdatert

Susann Faugli jobber til daglig innen reiselivsbransjen, som salgssjef på X Meeting Point, et konferanse- og eventsenter midt mellom Oslo og Gardermoen.

Under pandemien i fjor vinter, da hun var permittert fra jobb i 50 prosent og hadde som følge av det en del fritid, kom hun på ideen om å lage korona-julekuler.

Minner om korona-julen

– Jeg tenkte det kunne ha vært morsomt med et minne om korona-julen som man kunne le av mange år etter og fortelle barnebarna om. Først tenkte jeg å lage noen slike kuler i gave til venner og kollegaer, men siden moren min pleier å delta på en julemesse, utvidet jeg med noen flere kuler som hun kunne selge der, sier den kreative 44-åringen.

Ifølge Faugli bestilte hun cirka 100 julekuler i plast i fjor, og fylte disse plastkulene med flere miniatyr-gjenstander som kunne assosieres med covid-19-tiden.

– I fjor fylte jeg julekulene med rødvinflaske og glass, dopapirrulle, munnbind og antibac. Alle julekulene ble utsolgt i løpet av et par dager. Jeg tenkte det var det, men som vi alle vet – "I spoke too soon", sier Faugli.

FJORÅRETS JULEKULE: I fjor var julekulene fylt med rødvinflaske og glass, dopapirrulle, munnbind og antibac.

50 kuler i år

Da Oppegård-kvinnen innså tidlig i høst at pandemien ikke kom til å være over i år heller, kastet hun seg rundt og bestilte det hun trengte til årets produksjon.

Siden Faugli jobber nå som normalt, har tiden ikke strukket til å lage like mange julekuler som i fjor. Til andre advent rakk hun å lage kun 50 julekuler, men hun valgte å gjøre noen tilpasninger og oppgraderte innholdet med flere gjenstander.

– I år har jeg valgt å fylle julekulene med Corona-øl, munnbind, dopapirrulle, tommestokk, antibac og selvfølgelig vaksinesprøyte, sier Faugli.

ÅRETS JULEKULE: Årets julekuler har blitt fylt med Corona-øl, munnbind, dopapirrulle, tommestokk, antibac og vaksinesprøyte.

Årets julekuler ble produsert i to størrelser, på fire og seks centimeter i diameter. Siden noen kunder ikke ønsket å ha julekuler med alkoholflasker i, sørget hun for tre typer julekuler med ulik innhold i disse. Prisnivået har variert fra 100 kroner per stykk for de små julekulene til 125-150 kroner per stykk for de store.

De små julekulene inneholdte munnbind, dopapirrulle og antibac. De store julekulene hadde alt det ovennevnte pluss Corona-ølflaske og vaksinesprøyte, og kundene kunne velge om du ville kjøpe julekule uten antibac.

Utsolgt på under en time

KORTREIS JULEGAVE: Susann Faugli har solgt 50 slike korona-julekuler i år.

Det ble suksess nok en gang. Hele årets produksjon forsvant på rekordtid allerede på den første salgsdagen, som var torsdag 9. desember.

– Alt ble utsolgt på under en time. Det var helt sykt! utbryter den kreative kvinnen.

Hun sier etterspørselen etter koronakulene hennes har vært helt enorm.

– Flere hundre mennesker har kontaktet meg via sosiale medier med ønske om å kjøpe disse julekulene. Det er kjempegøy at de er blitt så godt mottatt, sier Faugli.

Blir storproduksjon om ett år

Ifølge 44-åringen kjøpes korona-julekulene av folk i alle aldre.

– Noen kjøper disse i gave til én som har alt, mens andre skal ha til seg selv. Av cirka 400 meldinger jeg har fått hittil er det kun én negativ, så det er jo hyggelig, sier Faugli.

Oppegård-kvinnen innrømmer at hun dessverre ikke har mulighet til å lage flere julekuler i år, men til neste jul lover hun en storproduksjon.

– Jeg har allerede mange bestillinger og har en avtale med en venninne som jobber med 3D-printing på Langhus, sier hun.

Powered by Labrador CMS