MIDLERTIDIG SKOLE: Elevene ved Kolbotn skole bruker midlertidige lokaler i Solkollen frem til november neste år. Foto: Yana Stubberudlien
MIDLERTIDIG SKOLE: Elevene ved Kolbotn skole bruker midlertidige lokaler i Solkollen frem til november neste år. Foto: Yana Stubberudlien

Koronasmitte på Kolbotn skole: 1 smittet, 60 satt i karantene

Det er påvist totalt seks nye smittetilfeller ved flere kommunale virksomheter, blant annet på Kolbotn skole. I løpet av den siste uker ble det innrapportert 60 smittetilfeller i Nordre Follo.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser kommunen om koronasmitte ved flere kommunale virksomheter hvorav den ene i tidligere Oppegård.

Her er det påvist smitte hos en person med tilknytning til 6. trinn på Kolbotn skole, som holder til i de midlertidige lokalene i Solkollen. Hele 6. trinn med rundt 60 personer til sammen er satt i karantene. Alle berørte er informert, ifølge kommunen.

To andre virksomheter

Det er også påvist fire nye tilfeller ved Solborg bo og aktiviseringssenter i tidligere Ski. Til sammen er det nå 14 smittede i utbruddet der. Både ansatte og beboere er blant de smittede. Kommuneoverlegen har besluttet å teste alle ansatte og alle beboere.

I tillegg er det meldt om ett nytt tilfelle ved Vestråt barnehage i tidligere Ski kommune. Personen var allerede i karantene. Dette fører ikke til at flere blir satt i karantene, og heller ikke forlengelse av karantenetid for de berørte i barnehagen, opplyser kommunen.

60 smittetilfeller siste uke

I løpet av den siste uken ble det innrapportert 60 smittetilfeller i Nordre Follo hvorav ti tilfeller mandag 23. november og syv smittetilfeller tirsdag 24. november.

Siden utbruddet startet i mars har kommunen innrapportert tre dødsfall og 406 smittetilfeller totalt.