AVHJELPER AHUS: Nordre Follo kommune åpnet 30. mars en mottaksavdeling for utskrivingsklare koronapasienter fra Ahus på Langhus bo- og servicesenter. Dette er en del av kommunens ansvar for å avhjelpe Akershus universitetssykehus i en svært krevende situasjon. Foto: Nordre Follo kommune

Nytt dødsfall på koronaavdelingen på Langhus

Torsdag 3. desember døde en eldre person som var innlagt ved kommunens koronaavdeling ved Langhus bo- og servicesenter. Dette er det tredje dødsfallet i Nordre Follo siden mandag denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Det sjette dødsfallet skjedde altså ved kommunens koronaavdeling ved Langhus bo- og servicesenter, hvor smittede beboere fra Solborg bo- og aktiviseringssenter er isolert for tiden.

Dette er det tredje dødsfallet tilknyttet utbruddet ved Solborg. De to første dødsfallene ble registrert tidligere denne uken: mandag 30. november og onsdag 2. desember.

– Dette var veldig trist å høre. Mine varmeste tanker går til de nærmeste pårørende som nå har mistet en nær, sier ordfører Hanne Opdan.

Dødsfallet er det sjette, Covid-19-relaterte dødsfallet i Nordre Follo kommune siden de to aller første smittetilfellene med Covid-19 ble påvist i vår kommune 10. mars.

– Mine tanker går også til de ansatte ved Solborg som står i ekstra tøffe dager på jobb. Vit at vi tenker på dere. Kondolerer og varme tanker til pårørende og berørte ansatte, sier Opdan.

Fortsatt kontroll på utbruddet

Solborg bo- og aktiviseringssenter har 25 smittede tilknyttet utbruddet, hvor tre beboere er døde. Ifølge kommunen er 15 av de smittede ansatte.

– Det er svært trist at de aller mest sårbare i Nordre Follo nå er rammet, og at pasienter og pårørende opplever den ytterste konsekvensen av smitten med Covid-19, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Likevel opplever vi fortsatt å ha kontroll på utbruddet fordi vi ikke har sett ytterligere smitte blant beboere ved Solborg bo- og aktiviseringssenter, legger hun til.

Solborg bo og aktiviseringssenter er midlertidig stengt for besøk og for dagpasienter.

Powered by Labrador CMS