SKAL VURDERES PÅ NYTT INNEN SØNDAG: Ifølge helseminister Bent Høie (H) skal de strengeste tiltakene vurderes på nytt innen søndag. Foto: Borgos Foto AS
SKAL VURDERES PÅ NYTT INNEN SØNDAG: Ifølge helseminister Bent Høie (H) skal de strengeste tiltakene vurderes på nytt innen søndag. Foto: Borgos Foto AS

Skal vurdere å lette på de strengeste tiltakene innen søndag

Helsemyndighetene og regjeringen holder nå en pressekonferanse. De strengeste tiltakene i vår kommune og 24 andre kommuner i regionen skal vurderes på nytt mot slutten av uken.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kommune har tidligere bekreftet at det er påvist 69 smittetilfeller med den britiske virusmutasjonen, og at det er funnet forgreininger av mutasjonssmitten til seks andre kommuner.

Under pressekonferansen tirsdag ettermiddag ble det også bekreftet at mutasjonssmitten har spredt seg til Smestadhjemmet, som er et sykehjem i Oslo. Hele syv av de totalt ti innsendte covid-19-prøvene derfra som ble analysert av FHI ga utslag for den britiske virusvarianten.

Som følge av det pågående utbruddet i Nordre Follo og regionen har det blitt innført tiltak i hele Norge, men de strengeste tiltakene (på beredskapsnivå fem) gjelder nå for bare Nordre Follo og ni andre kommuner på Østlandet, deriblant Oslo. Regjeringen kaller disse ti kommunene for ring én.

I tillegg har det blitt innført strenge tiltak i 15 andre kommuner i det samme området. Disse kommunene kalles for ring to.

Utelukker ikke skjerpende tiltak

– Vi regner med å ha bedre oversikt over situasjonen om noen dager, og skal komme med en beslutning for de 25 kommunene innen søndag 31. januar. Hvis det er mulig å slå ned dette utbruddet, og viruset ikke har spredt seg på Østlandet, vil vi kunne lette på tiltakene, sier helseminister Bent Høie (H).

Samtidig påpeker han at det også kan komme skjerpende tiltak både i ring én- og ring to-kommunene, men ikke nødvendigvis en videreføring av de tiltakene som gjelder nå i de 25 kommunene.