FRA MINST TOLV UKER TIL SEKS MÅNEDER: Husk at intervallet mellom den første og den andre dosen må være minst fire uker hvis du er over 18 år. For de som er født i 2004 og 2005, må intervallet være minst tolv uker.
FRA MINST TOLV UKER TIL SEKS MÅNEDER: Husk at intervallet mellom den første og den andre dosen må være minst fire uker hvis du er over 18 år. For de som er født i 2004 og 2005, må intervallet være minst tolv uker.

Oppfordrer til å vaksinere seg

Kommunen ønsker å få vaksinert flest mulig før jul og har sendt ut tilbud om oppfriskingsdose til alle over 65 år. De ser imidlertid at det er mange som ikke har meldt seg.

Publisert

Bor du i Nordre Follo, er over 65 år og har ikke mottatt tilbudet om oppfriskningsvaksinen, men ønsker en oppfriskingsdose med koronavaksine?

Ikke nøl med å kontakte vaksinesenteret på telefon 940 12 310 for å bestille time, oppfordrer kommunen.

Tilbudet gjelder også tredje dose til personer med alvorlig svekket immunforsvar.

Tilbud om drop-in

De som ennå ikke har tatt dose én og dose to kan komme på drop-in på vaksinesenteret på Ski Storsenter følgende dager fra klokken 10:00 til 14.00:

 • Onsdag 24. november
 • Torsdag 25. november
 • Onsdag 1. desember
 • Torsdag 2. desember
 • Tirsdag 7. desember
 • Onsdag 8. desember
 • Torsdag 9. desember
 • Tirsdag 14. desember.

Husk at intervallet mellom den første og den andre dosen må være minst fire uker hvis du er over 18 år. For de som er født i 2004 og 2005, må intervallet være minst tolv uker.

Kommunen tilbyr ikke drop-in for dose tre.

Deler ut gratis hurtigtester

Kommunen har også begynt å dele ut hurtigtester (selvtester) til de som trenger det. Tilbudet gjelder personer med luftveissymptomer (også vaksinerte) samt husstandsmedlemmer og nærkontakter til en som er smittet.

Kommunen påpeker at det er viktig at du som henter selvtest ikke ber om flere tester enn det du trenger, så kommunen har nok til alle som har behov for å teste seg.

Testene kan hentes på OMA Gjenbruksbutikk på Kolbotn Torg (mandag til lørdag fra kl.10:00 til kl. 19:00), innbyggertorget på rådhuset i Ski (mandag til fredag fra kl. 08:30 til kl. 15.15) og på teststasjonen på Langhuset (mandag til lørdag fra kl. 08:00 til kl. 14.45 og på søndag fra kl. 09:00 til kl. 15.45).

Er du syk eller ha symptomer på Covid-19, må du få noen andre til å hente testen for deg. Har du ingen til å hente testen på Kolbotn, må du hente den på teststasjonen på Langhus.

Dette skal du gjøre når du får positiv hurtigtest

 1. Isoler deg og hold avstand til andre.
 2. Gi beskjed til dem du har hatt nær kontakt med de siste to dagene, slik at de får testet seg.
 3. Ring smittesporingsteamet på telefon 66 10 14 07, helst mellom kl. 08.30 og 15.00. De har svært mye å gjøre. Hvis du ikke får svar, prøv igjen senere.
 4. Bestill bekreftende PCR-test på teststasjonen. Informer om positiv selvtest når du møter opp på teststasjonen.

Gå inn på fhi.no for å lese mer hva du bør gjøre hvis du eller din nærkontakt har fått påvist covid-19.

Nye regler for uvaksinerte nærkontakter

Fra og med onsdag 17. november har alle uvaksinerte nærkontakter som bor sammen med smittede personer og tilsvarende nære, plikt til å teste seg. Dette gjelder selv om de er symptomfrie.

Plikten gjelder alle uvaksinerte nærkontakter over 18 år. De må teste seg hver dag i en uke med selvtest, eller annenhver dag med PCR-test. Vaksinerte nærkontakter i samme husstand og tilsvarende nære anbefales to tester i samme periode.

Alle nærkontakter anbefales å holde seg hjemme til det foreligger negativt svar på den første testen. Personer under 18 år anbefales å teste seg hvis de er nærkontakter til en smittet i samme husstand, men de har ikke plikt til å gjøre det.

Powered by Labrador CMS