COVID-19 I NORDRE FOLLO

GRATIS TILBUD: På bildet ser du daglig leder av Onetest, Kari Enger. Alle foto: Yana Stubberudlien
GRATIS TILBUD: På bildet ser du daglig leder av Onetest, Kari Enger. Alle foto: Yana Stubberudlien

Tilbyr gratis hurtigtester, men kun i Ski

Mange innbyggere blir henvist av kommunen til en privat teststasjon i Ski for å ta gratis hurtigtest for Covid-19.

Publisert

Mistenker du at du har Covid-19? Da bør du teste deg. I tillegg til kommunens egne to teststasjoner (gamle rådhuset på Kolbotn og Verkstedveien 25C i Ski, se faktaboksen om åpningstider) hvor du må bestille time for koronatesting på forhånd, har det blitt etablert et drop-in-tilbud på den private teststasjonen Onetest.

Om kommunale teststasjoner

1. Teststasjonen på Kolbotn (underetasjen i det gamle rådhuset i Kolbotnveien 30, på nordsiden av bygget):

  • Mandag - fredag kl. 08.30-14.30.

2. Teststasjonen i Ski (Verkstedveien 25C i Ski):

  • Mandag - lørdag kl. 08.30-14.30
  • Søndager/helligdager kl. 09.30-15.30.

——————

Mer deg følgende:

  • Du må ha avtalt tid for testing før du møter opp på teststasjonen.
  • Du må oppgi fullt fødsels- og personnummer før vi utfører testen.
  • Hvis du har symptomer på covid-19 og skal teste deg, men av medisinske grunner ikke kommer deg til teststasjonen, kan du ringe testtelefonen 815 55 015 (bemannet i hverdager fra klokken 08:00 til 15.30), som vurderer om du har krav på hjelp til transport. Det er kun ansatte på teststasjonen som kan bestille transport gjennom Pasientreiser for test av Covid-19.

Den sistnevnte holder til i den hvite vognen like ved inngangen til Ski Storsenter. Siden oppstarten forrige uke har mange innbyggere fra hele kommunen vært innom Onetest for å teste seg for Covid-19 eller bekrefte den positive selvtesten. Får du en positiv test hos Onetest, sendes informasjonen direkte til smittesporerne i kommunen.

Tilbudet med hurtigtesting på Onetest er gratis og åpent for alle mandag til fredag fra klokken 09:00 til 21:00, lørdag fra klokken 09:00 til 19:00 og søndag fra klokken 10:00 til 16:00. Åpningstidene er lengre enn på de kommunale teststasjonene i Nordre Follo (les mer i faktaboksen).

TIL VENTSTRE FOR INNGANGEN: Den hvite vognen til Onetest holder til i den hvite vognen like ved inngangen til Ski Storsenter.
TIL VENTSTRE FOR INNGANGEN: Den hvite vognen til Onetest holder til i den hvite vognen like ved inngangen til Ski Storsenter.

– Samarbeider ikke

Siden smittesporerteamet i kommunen henviser innbyggerne til å ta en hurtigtest på den private teststasjonen Onetest i Ski for å bekrefte positive svar på selvtestene, har Oppegård Avis bedt kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold om å bekrefte at kommunen har inngått et samarbeid med Onetest.

– Gjennom hele pandemien har kommunen opplyst om private tilbydere hvis innbyggere etterspør noe vi ikke kan tilby, for eksempel Dr. Dropin hvis folk trenger attest, eller andre tilbydere som tilbyr hurtigtest. Som helsepersonell er vi vant til å kunne opplyse om andre aktører, uten at det betyr at vi har et samarbeid, sier Kerstin Anine Johnsen Myhrvold, kommuneoverlegen i Nordre Follo.

Hun påpeker hun at man ikke trenger å ta en PCR-test på kommunens teststasjon for å bekrefte et tilfelle av Covid-19 på selvtest.

– En positiv hurtigtest er godkjent etter forskriften, sier Myhrvold.

DROP-IN: Det er ikke så mange som vet om dette tilbudet med hurtigtesting i Ski.
DROP-IN: Det er ikke så mange som vet om dette tilbudet med hurtigtesting i Ski.

– Har ikke noe imot

Til tross at mange innbyggere blir henvist til Onetest av kommunens smittesporere, foreligger det ingen informasjon om tilbudet på Onetest på kommunens hjemmeside.

– Onetest er et helprivat initiativ som ikke har noe med kommunen å gjøre. Helsedirektoratet har åpnet for at private aktører kan etablere seg med slik testing. Det er ikke opp til kommunen å holde seg oppdatert på, opplyse om eller markedsføre private utbydere. Når dette er sagt, har kommuneoverlegen ikke noe imot at slike private aktører etablerer seg så lenge de driver smittevernfaglig forsvarlig, sier Myhrvold.

Powered by Labrador CMS