PÅVIST SMITTE PÅ BARNESKOLEN: Ett av de totalt 14 nye smittetilfellene er knyttet til barneskolen på Sofiemyr.
PÅVIST SMITTE PÅ BARNESKOLEN: Ett av de totalt 14 nye smittetilfellene er knyttet til barneskolen på Sofiemyr.

Ny korona-smitterekord i Nordre Follo

Søndag 1. november ble det påvist 14 nye smittetilfeller i Nordre Follo. Ett av de smittetilfellene er knyttet til Sofiemyr skole hvor 23 personer er satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Det ble meldt inn elleve smittede torsdag 29. oktober, ett smittetilfelle fredag 30. oktober og to smittetilfeller lørdag 31. oktober.

Søndag 1. november ble det meldt inn rekordmange smittede i vår kommune: hele 14 smittetilfeller. Se oversikten for hele oktober i faktaboksen.

– Vi vil komme med mer informasjon om nye smittede tilknyttet kommunes virksomheter i løpet av kort tid, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Stavik i Nordre Follo kommune.

ANTALL SMITTEDE I NORDRE FOLLO.
ANTALL SMITTEDE I NORDRE FOLLO.

Akkurat nå har det blitt sendt en e-post til foresatte ved Sofiemyr skole om at ett av de totalt 14 smittetilfellene fra i går er knyttet til denne barneskolen. Det opplyses ikke om den smittede er elev eller ansatt ved skolen.

Sofiemyr skole er en barneskole med cirka 385 elever.

23 satt i karantene

Smittetilfellet ved Sofiemyr skole ble påvist sent søndag kveld. 23 personer er satt i karantene som følge av det. De berørte fikk beskjed søndag kveld, ifølge skoleinspektør Thomas Stokke Brandsgård.

Han skriver at alle som er satt i karantene kontaktes fortløpende av smittevernteamet i kommunen, og at alle i karantene vil få tilbud om testing. Undervisning ved skolen for øvrig og SFO går som normalt.

– Det viktigste nå er at ansatte eller elever som har symptomer på sykdom ikke kommer på skolen, og at smittevernregler følges som normalt, sier assisterende kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann.

Hun sier skolen har tett samarbeid med kommuneoverlegen, smittevernteamet i kommunen og områdeleder for skole.

Oppegård Avis har foreløpig ikke informasjon om hvilke andre kommunale virksomheter kan være rammet som følge av koronasmitten fra helgen. Vi har stilt spørsmål til kommuneoverlegen og følger opp saken fortløpende.

Powered by Labrador CMS