NYTT HELSETILBUD PÅ KOLBOTN

ÅPNER PÅ TORSDAG: På bildet ser du fotterapeutene Jenny Olsen Lie og Thorunn Johannesdottir de Millán, som åpner Curatio Fotklinikk i Sentrumsbygget torsdag 24. mars.
ÅPNER PÅ TORSDAG: På bildet ser du fotterapeutene Jenny Olsen Lie og Thorunn Johannesdottir de Millán, som åpner Curatio Fotklinikk i Sentrumsbygget torsdag 24. mars.

Åpner fotklinikk i Sentrumsbygget

Tilbudet i Sentrumsbygget har blitt utvidet med to autoriserte fotterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

– Velkommen til Curatio Fotklinikk, sier fotterapeutene Thorunn Johannesdottir de Millán (41) fra Vinterbro i Ås og Jenny Olsen Lie (41) fra Rælingen.

Seks trinn til perfekte føtter:

  1. Ta et fotbad. Føttene skal være fem til ti minutter i lunkent til varmt vann. Aldri bruk grønnsåpe til vask av føtter på grunn av høy pH-verdi som gir et godt miljø for bakterier og virus.
  2. Fil bort hard hud i vannet. Husk at fotfil ikke bør brukes mer enn én gang i uken. En hud som stadig files, vokser seg tykk for å beskytte seg.
  3. Tørk foten godt. Fuktig hud danner grunnlaget for bakterievekst og fotsopp.
  4. Når foten er tørr, filer du litt til. Bruk fotfil av sandpapir. Stålfil risper opp huden og gir grobunn for infeksjoner.
  5. Bruk en god fotkrem.
  6. Klipp neglene til slutt. Klipp dem rett av og fil dem til i kantene. Følg neglens naturlige bue. Klipp aldri nedover på sidene. Da legger du grunnlaget for inngrodde negler. Klipp ikke neglene for korte. Grokanten bør være én til to millimeter.

Siden august har de drevet en mindre fotklinikk i Vestby sentrum, men nå ønsker de å utvide tilbudet. Torsdag 24. mars åpner de en splitter ny fotklinikk på 70 kvadratmeter i areal i annen etasje i Sentrumsbygget i Kolbotnveien 7.

For å finne den frem må du bruke inngangen som ligger mellom Coop Prix Kolbotn og Sentrum Bakeri, og svinge til høyre når du er oppe i annen etasje.

– Vi er fleksible og kan jobbe på kveldstid og i helgene ved behov. Timen må bookes på telefon eller e-post, via vår hjemmeside eller vår Facebook-side, sier de to fotterapeutene.

70 KVM: Curatio Fotklinikk leier lokaler på cirka 70 kvadratmeter i areal.
70 KVM: Curatio Fotklinikk leier lokaler på cirka 70 kvadratmeter i areal.

Fikk etterutdanning

Både Thorunn Johannesdottir de Millán og Jenny Olsen Lie har flere års erfaring som sykepleiere på sykehus (Thorunn på nyfødt-intensiv avdeling, mens Jenny på ortopedisk avdeling) samt i hjemmesykepleien og på sykehjem.

– Vi ble fotterapeuter for å kunne drive selvstendig innenfor helsevesenet og for å kunne styre vår egen tid, sier de to.

Jenny er gift og har tre barn, mens Thorunn er gift og har fire barn, så de har mange baller i luften som nok mange kjenner seg igjen.

Autorisert helsepersonell

Behovet for fagutdannede fotterapeuter er enormt i hele Norge. I Oppegård har vi to eller tre fotterapeuter per i dag.

BEHANDLINGSROM: Det er foreløpig ett behandlingsrom i lokalene.
BEHANDLINGSROM: Det er foreløpig ett behandlingsrom i lokalene.

Visste du forresten at fotterapeuter, i motsetning til fotpleiere, er autorisert helsepersonell med utdanning innen helse- og sosialfag?

– Det er mange som ikke vet forskjellen mellom en fotterapeut og en fotpleier. For å kunne jobbe som autorisert fotterapeut må du studere i tre år. Som fotterapeutene har vi også fokus på velvære, på lik linje med fotpleierne, men vi driver i tillegg med behandling av syke føtter som følge av blant annet kreft, diabetes og revmatisme, sier norsk-islandske Johannesdottir de Millán.

Familien hennes driver både den populære fiskebutikken Fiskehuset Kolbotn og bakeriet og konditoriet Sentrum Bakeri, som holder til i første etasje i Sentrumsbygget.

I ANNEN ETASJE: Lokalene til Curatio Fotklinikk ligger til høyre for inngangen.
I ANNEN ETASJE: Lokalene til Curatio Fotklinikk ligger til høyre for inngangen.

Spesialtilpassede såler

– Det er også snakk om rettighetene til pasient hvis du går til en autorisert fotterapeut. Vi har også mye fokus på å finne ut årsaken til hvorfor man får problemer med føttene, og har både anatomi og sykdomslære i utdanningen vår. I tillegg har vi mye kunnskap om biomekanikk og feilstillinger i føttene, og etter hvert vil vi også kunne lage spesialtilpassede såler, sier Olsen Lie.

Hun sier at målsettingen er å ha 50 til 60 pasienter per uke, fordelt på henne og hennes kollega.

– Noen bruker ett år på å bygge opp pasientlisten, mens andre bruker tre år. Vi skal jobbe både i Vestby og her på Kolbotn frem til vi får fulle lister. Når vi får 25 til 30 pasienter hver per uke, kan vi ansette en fotterapeut til for å drive fotklinikken i Vestby, mens vi skal fokusere på fotklinikken på Kolbotn, sier de to.

Helsehjørnet

De to fotterapeutene er nok ikke alene i annen etasje i Sentrumsbygget. Her kan du finne enda flere spesialister innen helse og velvære.

– Det har blitt et lite helsehjørne her. Det jobber en hudpleier ved siden av oss og det har nylig flyttet inn en annen spesialist, som er både en akupunktør og kostholdsveileder, så vi er flere som driver med helse og velvære i samme etasje, sier Olsen Lie.

Powered by Labrador CMS