VARSOM HÅND: Aktivitetsleder Turid Bondevik fikk eggene pent på plass i rugekassen på Høyås denne uken. På veggen er det hengt opp instruksjoner om hvordan rugekassen skal hånd­teres, og navnekonkurransen har startet.

Kyllinger til Høyås

I fjor fikk de innovasjonspris. Nå har dagsenteret på Høyås klekket ut en ny idé.

Publisert

Forrige mandag dro aktivitetsleder Turid Bondevik selv ut for å hente eggene, som nå har fått plass i rugekassa sentralt på dagaktivitetssenteret.

– Innovasjonsprisen ga oss 5000 kroner. Dette ønsker vi å bruke på et nytt tiltak som kan skape glede på senteret.

– Vi vet fra forskning at samkvem mellom eldre og dyr, kan bety mye, så vi satser på at dette blir en positiv opplevelse, sier Bondevik.

Mandag denne uken sendte Bondevik ut en statusoppdatering. Ved gjennomlysning av eggene kunne de konstatere at i minst 12 av eggene var det et lite, bankende hjerte. 

Leveres tilbake

Aktivitetslederen sier at de eldre får anledning til å følge med på klekkingen. Antatt fødselsdag for kyllingene er 24. februar, så det blir spennende dager fremover på Høyås. Rugekassen og eggene er lånt fra Losby gård på Romerike. Når kyllingene er 14 dager skal de leveres tilbake til gården.

– Før det skal det bli rikelig muligheter til å kose med kyllingene. Vi har også satt i gang en navnekonkurranse.

Premiering

Oppegård Avis var muligens tidlig på plass for å forevige eggene i rugekassen. Da vi besøkte dagaktivitetssenteret var det foreløpig kommet ett forslag i navnekonkurransen: Donald Plump.

– Det skal komme mange flere forslag og de beste navnene skal premieres, sier Turid Bondevik.

Så gjenstår det å se om det egges opp til kamp om å få kose med kyllingene når de klekkes. Oppegård Avis ruger i hvert fall på en oppfølgersak fra Høyås...

Powered by Labrador CMS