SJEFEN: Malene Lindberget fra Oslo er butikksjef for den nye Kiwi-avdelingen på Sofiemyr. Hun har jobbet i lavpriskjeden siden 2008.
SJEFEN: Malene Lindberget fra Oslo er butikksjef for den nye Kiwi-avdelingen på Sofiemyr. Hun har jobbet i lavpriskjeden siden 2008.

Søkerstorm til ny Kiwi

Den nye butikksjefen fikk mange å velge mellom da 16 stillinger skulle besettes. Torsdag åpner Kiwi Sofiemyr.

Publisert

Med dette tar lavpriskjeden enda kraftigere grep om markedet og får seks butikker i gamle Oppegård kommune.

På grunn av restriksjoner knyttet til pandemien kan ikke den nye butikken slå på stortromma med kaker og folkefest.

– Vi må nøye oss med giveaways og mange gode tilbud, sier Malene Lindberberget med et smil.

God miks

34-åringen fra Oslo skal lede butikken som får hele 1401 kvadratmeter stort butikklokale og dermed et større utvalg enn mange andre butikker. Hun har jobbet i Kiwi siden 2008 og vært butikksjef siden 2010. I 2012 åpnet Malene den nye Kwi-butikken på Mortensrud. I tillegg har hun jobbet både på Grønland og Holmlia, før hun nå blir øverste leder for den nye butikken på Sofiemyr.

KLARE FOR ÅPNING: Regionsjef Tore Hartmann, butikksjef Malene Lindberget og alle de andre ansatte har stått på de siste ukene. Torsdag åpner den nye Kiwi-butikken på Sofiemyr.
KLARE FOR ÅPNING: Regionsjef Tore Hartmann, butikksjef Malene Lindberget og alle de andre ansatte har stått på de siste ukene. Torsdag åpner den nye Kiwi-butikken på Sofiemyr.

Tore Hartmann er regionsjef for Kiwi Oslofjord Nord.

– Vi har jobbet strategisk over flere år. Strategien er litt både og når det kommer til størrelsen på butikkene. Vi har hele tiden ønsket større butikker. Nå har vi en god miks her lokalt med store butikker både på Tårnåsen, Myrvoll og her på Sofiemyr.

400 søkere

Regionsjefen var selv med og rigget da den nye butikken ble montert opp i løpet av den siste uka. Oppegård Avis var innom sist torsdag. Da hadde de første varene kommet på plass i hyllene. Kiwi Sofiemyr vil ha 5500-6000 varelinjer, og dermed et svært stort sortiment.

– Nå er det både våre egne folk og et innleid firma som er her for rigge opp butikken. Når vi åpner vil butikken ha 16 ansatte, sier Malene Lindberget.

Butikksjefen fikk litt hakeslipp da søkerbunken til de nye stillingen var klar. Da hadde over 400 personer sendt inn søknad om å jobbe i butikken hennes.

– Stort sett alle som jobber her kommer fra området. Vi hadde mange å velge mellom, men nå er jeg sikker på at vi har et kjempegodt team som skal åpne denne uken, sier Malene Lindberget.

– Så mange søkere er et godt tegn på at anseelsen i dagligvaremarkedet har økt betraktelig. Vi ser det er mange som velger dette som en karrierevei, sier Tore Hartmann.

Nær konkurrent

Den nye Kiwi-butikken på Sofiemyr vil være åpen 07-23 mandag til lørdag. En av de nærmeste naboene vil bli Coops Extra-butikk.

– Vi tenker kundene skal få velge som de vil. Vi har ikke så mye fokus på dette, men er opptatt av å gjøre det best mulig der vi er. Konkurranse er bare sunt for oss, og det er selvsagt fint for kundene.

Opprinnelig var det planer om å åpne den nye Kiwi-butikken, men kjeden bestemte seg for å vente til den nye rundkjøringen inn til butikkene på Sofiemyr sto klar. Kiwi får «nye» Plantasjen som nærmeste nabo når de åpner i nye lokaler. I tillegg kommer både Jysk og etter hvert Norges største båtutstyrskjede Maritim som en av naboene.

– Dette er et kjempespennende område hvor det har vært stor utvikling, som bare vil fortsette. Vi som driver butikker her skal supplere hverandre, sier Tore Hartmann.

Powered by Labrador CMS