Matvarebutikker i tidligere Oppegård

MENY GREVERUD=KIWI TÅRNÅSEN: Meny Greverud var i drift i drøye fem måneder og omsatte for 22,1 millioner kroner i fjor. Butikken er bare 5 kvadratmeter større (salgsarealet) enn Kiwi Tårnåsen, som omsatte ved full drift i fjor for 50 millioner kroner.

– Markedet begynner å bli mettet

NorgesGruppen satser stort i tidligere Oppegård. I fjor åpnet de en Meny-butikk på Greverud og en Kiwi-butikk på Myrvoll. Til høsten får Sofiemyr en gigant-Kiwi.

Publisert

– Markedet i tidligere Oppegård er utfordrende og begynner å bli mettet, sier butikksjef for Meny Greverud, Veronika Wærnes (28).

FORNØYD MED OMSETNINGEN: Butikksjef for Meny Greverud, Veronika Wærnes.

Det var i juni i fjor at Meny åpnet butikken på Greverud etter oppussingen. To måneder senere åpnet Rema 1000 en ny butikk kun et lite steinkast unna.

Ifølge butikksjefen for Meny har hun ikke merket noe særlig nedgang i omsetningen etter at Rema 1000 Greverud åpnet i august i fjor.

44 mill. vs. 19 mill.

– Det var nedgang i omsetningen kun de to første ukene etter at Rema 1000 åpnet, men så kom vi sterkt tilbake. Vi konkurrerer ikke med Rema 1000, som er en lavprisbutikk med et smalt utvalg av varer, men vi utfyller hverandre, sier Wærnes.

Omsetningstallene Oppegård Avis har innhentet fra de lokale butikkene viser at Meny Greverud, som har et salgsareal på 1100 kvadratmeter, hadde en omsetning på 44 millioner kroner i løpet av de syv månedene butikken var i drift i fjor. Nabobutikken Rema 1000, med et salgsareal på rundt 900 kvadratmeter, hadde en omsetning på rundt 19 millioner kroner i løpet av de fem månedene den var i drift i 2019.

– For 2020 ble det budsjettert med 80 millioner kroner. Omsetningen i 2017 var på 100 millioner kroner og året før det var den på 69 millioner kroner i 2018, men da var butikken stengt i to måneder, sier Wærnes.

STORE PLANER: – Vi ønsker å satse i Oppegård, sier regionsjefen for Kiwi, Tore Hartmann.

Omsatte for 237 millioner

Dagligvarekjeden NorgesGruppen omsatte for 237 millioner kroner i tidligere Oppegård kommune i fjor, som er 43,6 millioner kroner mindre enn Coop og 48,6 millioner kroner mer enn Rema 1000.

I dag er NorgesGruppen representert med én Meny-butikk og fem Kiwi-butikker.

Regionsjefen for Kiwi, Tore Hartmann, er strålende fornøyd med fjorårets omsetning i vårt nærmiljø. Her har Kiwi etablert fem butikker og de har planer om å åpne enda en ny butikk i september. Sistnevnte skal etableres på Sofiemyr og blir den største Kiwi-butikken i tidligere Oppegård. I tillegg skal Kiwi Trollåsen utvides til det dobbelte.

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

Fjorårets omsetning i Oppegård:

1. Coop: 280,6 millioner kroner

2. NorgesGruppen (Kiwi og Rema): 237,4 millioner kroner

3. Rema 1000: 188,4 millioner kroner

Vil satse lokalt

– Omsetningstallene for 2019 er ikke helt klare, men vi har en oversikt med omtrentlige tall og er fornøyde med den totale omsetningen vår i området. Vi ønsker å satse i Oppegård, sier Hartmann.

Kiwi Oppegård hadde den største omsetningen i fjor. Samtidig er denne butikken den eneste av de eksisterende Kiwi-butikkene i tidligere Oppegård kommune som hadde en nedgang i omsetningen i fjor. Butikken i Sønsterudveien på Kolbotn hadde den største veksten siden 2018, på hele 7,5 prosent.

DAGLIGVAREBUTIKKER I TIDLIGERE OPPEGÅRD: Oppegård Avis har sett på dagligvarebutikkene i vårt nærmiljø. Hvilken av disse er størst og hvilken tjener mest? Her får du svaret.
OVERSIKTEN: I tabellen Oppegård Avis har laget kan du sammenlikne butikkene i tidligere Oppegård kommune ved å se på størrelsen av salgsarealet til hver enkel butikk. Du kan også se hvor mye butikkene omsatte for i fjor (tall i millioner kroner) og se om det var en nedgang eller en vekst i omsetningen fra 2018.

Når det gjelder den nye Kiwi Myrvoll, ble det omsatt kun for fire millioner kroner siden den ble åpnet 21. november i fjor, men det forventes en omsetning på rundt 50 millioner kroner på sikt.

Les også: Gleder seg til å åpne Oppegårds største Kiwi-butikk

 

Powered by Labrador CMS