SPENT: Her er gjengen som skal kjempe om poeng i årets 4. divisjon for damer. Flere spillere er hjertelig velkomne til å bli med på laget

OI-damene på banen!

Oppegård IL har nylig opprettet et damefotballag. Sesongstart nærmer seg i skremmende fart, og laget vil gjerne ta imot flere erfarne spillere.

Publisert

8. april blir nok en historisk dag her i kommunen. Oppegård IL damer skal spille sin aller første offisielle kamp. Damene er satt opp i samme avdeling som Amasone, Asker, Bækkelaget 2, Bærum 2, Grei, Hasle-Løren, KFUM, Manglerud Star, Nordstrand, Oldenborg og Stabæk 4. Her blir det mange lokale oppgjør!

Terminlisten er ennå ikke klar, men blir offentliggjort senest 22. mars eller 14 dager før seriestart.

Dersom du synes at det er for kaldt til å trene ute på denne tiden av året, har kunstgressbanen på Østre Greverud varmekabler under banen. Dette kan ikke de fleste klubber skryte på seg. Dropp dårlige unnskyldninger og ta på fotballskoene dine!

17 år

I skrivende stund har damelaget til OI en snittalder på 17 år! OI-kapteinen oppfordrer eldre og mer rutinerte spillere til å bli med på laget.

– Vi har et ungt lag. Det blir spennende å prøve oss mot damelag med mer erfarne spillere, sier kaptein Alma Hagen.

Les også: Bli med Boni til Kenya

Damelaget består av mange egenproduserte spillere fra eget akademi.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SJEF PÅ LAGET: Her lagkapteinen Alma Hagen.

Dyktig trener

OI-fotball har seks profesjonelle trenere. Pascal Nije er én av dem, og er hovedtrener for damelaget. Han er opprinnelig fra Gambia, og som fotballproff har han fortid i Allsvenskan. Det er øverste nivå i Sverige i fotballsammenheng.

– Pascal er én av våre seks profesjonelle trenere. Han er en svært dyktig trener, sier Erik Foss som er sportslig leder i OI-fotball.

Les også: – Vi går for gull!

Han mener at trenerferdighetene til Pascal er en stor grunn til at mange på laget har valgt å spille sin fotball i OI i 2018.

UNDER TRENING: Pascal Nije prøver å lære bort sin fotballkunnskap til OI-jentene. Han har tidligere spilt på høyt nivå i Sverige.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Uerfarne

Lagleder Bjørn-Erik Arnesen er opptatt av å skape et solid nivå. Derfor er de fortsatt ute etter mer erfaring.

– Vi har 2003-aldersgrense. Datteren min er én av de eldste, og hun er 19. Vi trenger mer erfarne spillere for å løfte og dra laget. Vi vil helst ha spillere mellom 18-38, sier han.

Les også: Julie inn på landslaget

Han tilføyer at det er foreløpig 22 jenter i troppen som fyller snart 16 år.

99% andre

Arnesen sier at ikke alle kan spille på Toppserie-laget til Kolbotn. Han mener at de gir et annet fotballtilbud i kommunen.

– Vi er til for de 99% andre. I tillegg er rekrutteringen på jentesiden god. Vi har dannet et damelag for å beholde de talentene vi dyrker, sier Arnesen.

Han tilføyer at de har opprettet et damelag for at jenter og damer kan spille fotball så lenge man vil.

Oppegård damelag søker etter en oppmann for damelaget.

– Vi ser etter noen som kan bidra litt til treninger og kamper. Vi ønsker å skape et kontinuitet fra ungdom og opp til «voksne» jenter.

Powered by Labrador CMS