PÅ PLASS: Stor stas å delta på en ordentlig åpningsseremoni.
PÅ PLASS: Stor stas å delta på en ordentlig åpningsseremoni.

Deilig dansk eventyr

Gutter 13 fra Oppegård hadde en drømmetur til Dana Cup.

Publisert

Gutter 13 år fra Oppegård har vært med Dana Cup 2022 for første gang. Cupen startet med åpningsseremoni på stadion i Hjørring der alle lag går parade gjennom byen og så til stadion.

Andre dag og endelig skulle vi spille fotball. Vi skulle møte F.C Teuta Prizren fra Kosovo i det som var den første skikkelige 11-er kampen laget spilte sammen. Oppegård presset massivt, og rullet opp det ene angrepet etter det andre. Etter et kjempeskudd like utenfor 16 meteren som gikk rett i krysset, var stillingen 1-0 og en kjempestart. Det skal sies at medvinden for Oppegård var på godt over 10 m/s, men vi i publikum trodde ikke at det var derfor Oppegård dominerte så totalt. Så kom Teuta Prizren på et av få angrep og fikk et skudd. Den stusset et Oppegård-hode og i mål. Uflaks. 1-1.

Så var det andre omgang. Rollene var snudd, og vi skjønte at vinden hadde mye å si. Teuta Prizren dominerte 2.omgang, og for å ta kortversjonen: Sluttresultat 5-1 til Teuta Prizren.

Ny kamp

Dagen etter var laget var tent for neste kamp mot Hinna fra Stavanger. Hinna sjokkåpner og ser veldig gode ut. Men etter noen minutter kommer vi mer med. Og sannelig går vi opp i 1-0 på en corner. Senere i omgangen får Oppegård straffe, men dessverre redder keeperen den. Så kommer Hinna på et angrep og scorer. Det står 1-1 til pause. 2. omgang er ganske jevnspilt med sjanser til begge lag. Mulig vi skulle hatt en straffe til, men vi er også heldige som unngår baklengsmål. Uavgjort er for så vidt greit, og kampen er et stort fremskritt fra første kamp.

På kvelden var det klart for siste kamp i gruppespillet mot Mandalskameratene. Kampen ble dominert av Mandalskameratene som vant 4-0. Hinna endte for øvrig opp med å tape B-finalen mot Stadtlohn fra Tyskland.

Skrek av glede

Den fjerde dagen var det klart for Oppegård Young Boys sin første sluttspillkamp i historien. Spenningen kunne tas og føle på både blant spillere, trenere og publikum. Ekstra spennende siden denne kampen ble streamet på internett.

Oppegård startet bra og presset høyt. Vi får omsider 1-0 på corner, og dette blir også pauseresultat. Det blir en spennende 2. omgang. 1-0 ledelse er sjelden en trygg ledelse, men pulsen går ned da vi økte til 2-0. Godt ut i 2. omgang scorer Flint på et langskudd som dupper ned bak vår keeper, og pulsen stiger igjen. Enda verre blir det når Flint går opp i 2-2. Skal vi virkelig miste dette som så bra ut?

Det er rundt 1 minutt igjen når vi får corner som heades i mål. Ikke lenge etter blåser dommeren av og både spillere og publikum skriker av glede. OPPEGÅRD VIDERE I DANA CUP!!!!!!

Eventyret endte

Dag 5 møter vi Bærum i 1/8 finalen. Vi klarer å nøytralisere motstanderens spiss, men Bærum leder likevel 2-0 til pause etter en diskutabel straffe. I andre omgang scorer lagene et mål hver, og cup eventyret er over for denne gang.

Spillere har bodd på Tårs skole utenfor Hjørring med noen voksne og det har gått busser mellom skolen og fotballbaner. Både spillere og familier har storkost seg også utenfor fotball banen i nord Jylland med grilling, felles middag og lunsj, bading og hengt i event-området for å se på andre kamper og suge til seg cup-atmosfæren.

Alt i alt har spillerne lært mye om å spille fotball på stor bane, knyttet tettere vennskap og fått mange minner for livet. Ny utenlandscup står øverst på ønskelisten for neste sommer.

TAKK FOR NÅ: Oppegårds 2009-gutter hadde en flott tur til Dana Cup.
TAKK FOR NÅ: Oppegårds 2009-gutter hadde en flott tur til Dana Cup.
Powered by Labrador CMS