STOR KOMITE: Arrangementskomiteen til det største LAN›et sør for Oslo favner ungdommer fra alle deler av Oppegård.

Ungdommene inntar Kolben - i helgen blir det dataparty

Denne helgen er det dataparty som gjelder i Kolben. Ungdommer fra hele kommunen har vært med i planleggingen.

Publisert

Kulturhusets storstue huser vanligvis konserter, foredrag, ja, de tradisjonelle kulturtilbudene. Denne helgen er det ungdommen som inntar salen. Gulvet gjøres flatt, langbord kommer inn og fredag kveld ruller gamere i hopetall inn med utstyret sitt, og kobler seg opp i nettverk. Det er LAN.

Konkurrerer

– Vi holder påmeldingen åpen helt til start, og det vil også være mulig å komme etter at vi er i gang.

Christian Lund

I fjor ble arrangementet avlyst på grunn av dårlig påmelding. I år forteller Christian Lund, som til daglig jobber ved Vassbonn fritidssenter, at arrangementet vil få 80-100 deltagere.

– Vi holder påmeldingen åpen helt til start, og det vil også være mulig å komme etter at vi er i gang. Vi arrangerer i en helg hvor ungdommene har mange andre tilbud. Jeg vet at det ved tre skoler skal være ball på fredag, men det er lov å delta på LAN etterpå, sier Lund.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ILDSJELER: Christian Lund (t.h.) er til daglig leder for Vassbonn fritidssenter, og er sterkt engasjert i Techlan sammen med blant andre Axel Mæhlum Farner.


Oppegård Avis møtte han og ungdommene i arrangementskomiteen da de la siste planene for TechLAN. På planleggingsmøtet ble det blant annet diskutert hvilke konkurranser og turneringer som skulle være. Ungdommene som deltar i helgen vil få anledning til å game gjennom hele helgen - fra arrangementsstart fredag klokken 17.00 til søndag kl 12.00.

Sosial setting

– Det er mye som skal planlegges. Blant annet hva slags mat som skal serveres. Vi arrangerte LAN på Vassbonn for en tid tilbake. Der ble det bestemt at vi måtte servere pizza i stedet for taco. Det ble for mye mais i tastaturet med taco, sier Christian Lund og ler.

I Kolben blir det et eget rom hvor gamerne kan slappe av innimellom slagene foran dataskjermen. Christian Lund mener LAN er et glimrende alternativ til ungdom.

– Med TechLAN gjør vi en aktivitet som er lite sosial til en stor sosial setting. Samtidig har vi masse engasjerte ungdommer, som får god trening i å gjennomføre et stort arrangement.

Powered by Labrador CMS