EKSTRASERVICE: Theodor Syverstad Kristiansen hjelper kunde Monica Nauen med å løfte dekkene opp i bilen. Det er en del av pakka med dekkhotell.
EKSTRASERVICE: Theodor Syverstad Kristiansen hjelper kunde Monica Nauen med å løfte dekkene opp i bilen. Det er en del av pakka med dekkhotell.

Dekkhotell med døgnservice

Thomas Engebretsen driver dekkhotell på Sofiemyr og har kunder som har løftet på seg prolaps. Han skjønner at folk ikke orker drive med dette.

Publisert

Monica Nauen er innom Ødegården Auto for å hente sommerdekkene til firmabilen hun nå skal bytte. Hun har benyttet seg av dekkhotellet på Sofiemyr i mange år. Hun løfter ikke en finger under hele prosessen frem til dekkene ligger i bilen. Tjenesten er en del av konseptet til dekkhotellet.

- Det er veldig praktisk. Det er ikke alle som har plass til fire store dekk hjemme, sier Nauen til Oppegård Avis.

STOR PÅGANG: Thomas Engebretsen forteller om mange kunder som ønsker å benytte seg av dekkhotell.
STOR PÅGANG: Thomas Engebretsen forteller om mange kunder som ønsker å benytte seg av dekkhotell.

Stor pågang

Pågangen av kunder som ønsker å benytte seg av dekkhotell, er så stor at Ødegården Auto nylig har gjort en avtale om å lagre dekk også eksternt for å dekke kundenes behov.

– For kunden selv vil lagringsplassen ikke ha noe si. Vi får hjulene levert til Sofiemyr, mens kunden kan ta seg en kaffe, jobbe, gå tur eller lufte hunden, forteller daglig leder Thomas Engebretsen som driver familiebedriften sammen med sin bror.

I DE BESTE HENDER: Dekkene bor på hotell frem til neste sesong, og har fått en grundig vask i forkant.
I DE BESTE HENDER: Dekkene bor på hotell frem til neste sesong, og har fått en grundig vask i forkant.

Dekkhotell fungerer

– Dette er en tjeneste folk er villig til å betale for. Det å komme hit å ta en kaffekopp og få lagt om hjulene i samme slengen, det fungerer. Kunden kan ringe oss og kjøre rett bort hit, så tar vi hånd om dekkene videre, sier han.

Time bestilles enklest via nettsidene deres, selv om noen fortsatt sverger til telefon.

Så er det bare å komme innom med dekkene du ønsker oppbevart. De ansatte tar av de gamle dekkene for deg og setter på nye. I tillegg får de gamle dekkene en vask før de legges bort til lagring. Forsikret er hjulene også mens de tar inn på hotell.

– Vi gjør kontroll på dekkene, og dersom hjulene begynner å blir slitte vil du motta et tilbud om nye dekk før neste sesong starter. Vi fikser også eventuell punktering eller lapping, forteller Engebretsen.

Vil du gi dekkene en velfortjent ferie på hotell?

Pris: fra 1490-1690 pr sesong.

Time bestilles på www.oauto.no

Du kan også ringe: 66 80 18 18

Høsten mest hektisk

Høsten er en tid som kan kreve raskere bytte av dekk enn på våren. Derfor minner Engebretsen om å være tidlig ute om du skal ha byttet dekkene dine.

– Det er greit å bestille time noen uker i forveien. Da kan du få timen som passer best for deg. Kommer du dagen det er meldt snø må vi bare se hva vi klarer å få til.

Selve dekkskiftet tar ca. 30-40 minutter. Da er det beregnet god tid.

24 timer nøkkeldrop

– Mange tar kveldsturen innom og leverer bilen her og nøkkel i dropboksen. Deretter kan de hente bilen neste dag med nyskiftet dekk, forteller Engebretsen.

Det er også mulig å hente bilen utenom åpningstid, kunden betaler da med Vipps/klarna på forhånd. På den måten slipper man unna stresset med å hente bil til et gitt tidspunkt.

– Kunden får beskjed når bilen er ferdig. Rekker man ikke hente i åpningstiden, så gi beskjed så kan du hente på kvelden. Men vi jobber ikke på natta, altså, understreker han med et smil.

Men sjekk gjerne om du har låsbolt på hjulet ditt. Det ser du på hjulboltene, og du har det om en av boltene skiller seg ut fra de andre. Da må du legge igjen verktøyet til å låse opp denne, ellers skaper det forsinkelser som går utover nestemann.

Brannfarlige dekk

Visste du at dekk kan være brannfarlige? Vel og merke dersom de først tar fyr. Da brenner de visstnok godt. Av den grunn får Ødegården Auto enda flere kunder. Folk får rett og slett ikke lov til å oppbevare dekkene sine i fellesboden på grunn av brannfare.

– Vi har fått flere henvendelser fra Oslo og Søndre Nordstand om å oppbevare dekk. Det er jo veldig trend at det bygges nye leiligheter med mindre bodplass. Mange får ikke lov til å oppbevare dekk i fellesboden på grunn av brannfare, sier Engebretsen.

Han tror det er plassen som er problemet først og fremst.

– Folk ønsker bruke plass til andre ting. Tunge er dekkene også, poenterer han og leger til at det stadig blir mindre vanlig med jekk og annet verktøy liggende i bilen.

5 kjappe om dekkskift og et tips

  • Piggdekk eller piggfritt? På Østlandet selges nesten alle dekk piggfritt. Lenger utpå landsbygda kan behovet være noe annet.
  • Oppbevare dekkene stående, eller hengende på veggen? Begge funker
  • Vaske dekk før sette de bort eller ikke? Ja, det er greit å gjøre før du setter de bort. Da holder de seg bedre. Bruk ordentlig, sterk såpe som ikke ødelegger gummien. Bruker du kun vann så kan du bare la være.
  • Når er dekkene for slitte? Måte å se dette lett på? Vinter dekk har en 3 mm- indikator på dekket som viser absolutte minimum. På mange nye dekk er det støpt inn hvor mange mm du har igjen på mønsteret. Få gjerne noen til å kontrollere dekkene. OBS! Dekkene blir gjerne slitt mest på innsiden. Det er ikke alle klar over. Bøy deg ned og se på hele hjulet. Vi ser det ofte på biler vi har inne.
  • Siste frist for å skifte til vinterdekk? Du skal kjøre på dekk som er i henhold til underlaget du kjører på. Sommerdekk på glatta er fy-fy. Det er ikke lov med piggdekk før 1. november, så sant det ikke er meldt vær som tilsier annet. Ellers er det første søndag etter påske som er siste frist for å få vinterdekk av igjen.
  • Tips! Hvis du skifter hjul selv så er det viktig at du kontrollerer lufttrykket og at du trekker til hjulboltene riktig. Krysstrekk boltene. Det er alltid lurt å kontrollere med å ettertekke. Vi får inn biler hver sesong hvor det er oppstått ulyder, stort sett alltid på grunn av løse hjul.
Powered by Labrador CMS