HÅPER PÅ GODVÆR: Ordfører Thomas Sjøvold (i midten) ønsket administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen og Erika Damperud-Wright på «Den Hvite Elefant» lykke til med årets sesong.

Endelig åpent!

Sesongen er i gang på «Den Hvite Elefant» på Ingierstrand.

Den 11. mai var det grandios åpning på funkisperlen «Den Hvite Elefant» på Ingierstrand, et sted mange kaller Oslofjordens Frognerseter, og det med rette!

Administrende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen eier restauranten, i tillegg til flere andre spesielle restauranter rundt i Norge. Han skuer ut over fjorden, og gleder seg til tiden som kommer.

– Det er en helt spesiell opplevelse å sitte her og ta en matbit. Dette er virkelig en sjelden perle som har en helt spesiell plass i hjertet hos oss i eiergruppen. Vi er glade i steder, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

STILIG: Funkisperlen på Svartskog er en helt spesiell restaurantopplevelse. For noen år siden ble den pusset opp for å ligne mest mulig på sin originale stil.

Går godt

Restauranten ble pusset opp og satt i stand slik den så ut da den ble åpnet i 1936 i 2013. Siden den gang har driften gått svært bra, ifølge Sæther.

Les også: Endelig åpner «Den Hvite Elefant»

– Vi hadde et bra år i fjor, men 2014 var nok det aller beste året. Vi er selvfølgelig veldig væravhengige her, for dette er ofte et sted hvor folk planlegger litt før de kommer. det beste for omsetningen og opplevelsen her er selvfølgelig strålende sol. Samtidig håper jeg også at folk kan oppdage stedet på en regnværsdag, for maten smaker like fortreffelig selv om været ikke er så bra, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HÅPER PÅ GODVÆR: Her, på uteserveringen, er det megaflott på godværsdagene.

Tradisjoner

Restauranten er ikke bare et sted for vanlige restaurantbesøk. Det er også populært å ha både dåp og konfirmasjoner, og mange velger også å gifte seg på plassen.

– Mange har gode minner og sterke følelser på plassen, kanskje ofte fra barndommen av. Det er mye positvitet på plassen og gode relasjoner for folk, sier Sæther.

Les også: Oppegårds Aker Brygge

Mange av gjestene er gjengangere, og det setter direktøren pris på.

OSLOFJORDENS BESTE RESTAURANTUTSIKT: Det er nydelig å skue fra uteserveringen og ut i Oslofjorden.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Sesongstart

I tiden fremover skal det serveres og trakteres i funkisperlen. Årets sommermeny er satt, og det er mye godt i vente for både mage og øyne i tiden som kommer, skal vi tro kjøkkensjef Erika Damperud-Wright.

Les også: Oppegårds Aker Brygge

– Fisk og skalldyr er en selvfølge på et sted som dette, og det vet vi at folk liker. Dette blir en av hovedsatsningene her. Både laks og blåskjell hører hjemme her, og vi har noe for enhver her til hyggelige priser. Vi har også noen tilpassede treretters-menyer i år som jeg tror vil falle i smak, sier hun.

Lokale gjester

HÅPER PÅ GODVÆR: Ordfører Thomas Sjøvold (i midten) ønsket administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen og Erika Damperud-Wright på «Den Hvite Elefant» lykke til med årets sesong.

Mange reiser til restauranten fra Oslo, men direktøren håper også at enda flere lokale ønsker å bruke stedet.

– Dette er jo Oppegårds strand, og vi vet at Oppegård-folk setter pris på stedet. Vi skulle selvfølgelig gjerne sett at kolelktivtilbudet hadde vært enda bedre, og at det hadde gått en badebåt hit, men enn så lenge er dette et perfekt sted for folk å reise ut en varm sommerdag, kanskje kombinert med en strandtur, for så å spise godt og bare nyte plassen og utsikten. Det finnes knapt maken til denne restauranten i nær omkrets, og det bør oppleves, avslutter Sæther.

Så får tiden vise om det blir både badebåt og buss. Enn så lenge er det verdt både biltur og sykkeltur ut hit.

 

Powered by Labrador CMS