GLITRER: Designer James Lazar Braathen, her fotografert i forbindelse med et moteshow i april i år, gir alt for å oppnå sin drøm om å leve av designene sine. Nå har det virkelig begynt å røre seg for Sofiemyr-mannen, og plaggene hans blir mer og mer lagt merke til.

Gullkongen fra Sofiemyr

Det glitrer overalt rundt designer James Lazar Braathen. Nå er han klar for å erobre verden med sine vakre plagg.

Publisert

Man tenker kanskje at moteplagg av den fineste sort, må man til Paris eller en annen verdensmetropol for å finne designerne av. Men der tar du feil, for vi har en vaskekte og dyktig designer her i Oppegård, som lager plaggene som fiffen elsker!

Talentfull

Den talentfulle Oppegård-designeren, James Lazar Braathen gikk ut fra moteskolen Esmod i 2013 og har siden den tid ikke sett seg tilbake.

LEVER FOR DESIGN: James Lazar Braathen nærmest puster design og klær.

– Så lenge jeg kan huske har jeg vært opptatt av mote og design.Dette er drømmen min, jeg holder på å bygge navnet mitt, og de siste to årene har gått utrolig fort, sier Braathen.

Drømmer om Paris

GLAD-GUTT: James Lazar Braathen er en kar med godt humør, og sansen for gode design.

Designeren er glad i alt som glitrer, bokstavelig talt.

– Det jeg lager er veldig spesielt, og da blir man lagt merke til. Jeg er ikke bare designer, men kunstner også. Jeg er opptatt av hvordan det var før, i besteforeldre-tiden, de hadde ordentlige stoffer. Alt inspirerer meg, men mye kommer fra stoffene. Jeg kjøper alle stoffene mine i Paris, og jeg elsker kontraster sier Braathen.

Han drømmer om å komme seg ut i verden. Til de store motebyene som Milano og Paris. Men aller først vil han erobre Norge.

– Først vil jeg bli akseptert i Norge. Det tar litt lenger tid, og er litt vanskeligere her, det er jo ikke så stort med «fashion» her, men det får ta den tiden det tar. Jeg vil gjerne reise ut og representere Norge, legger han til.

Klikk her for å se video fra en av designerens visninger i 2015

PS: Saken fortsetter under videoen

Jobber hardt

STORTRIVES: Det er her, i en garderobe med hans egne design, at James trives best.

Braathen vet at det ikke kommer gratis. Det er hardt arbeid og sene kvelder, men han synes absolutt det er verdt det.

ALLTID PÅ FARTEN: James Lazar Braathen er alltid i siget!

– Jeg jobber hardt og er sta, jeg må bare fortsette. Det er mange sene kvelder, stress og mye arbeid å være designer, det er ikke bare å stå ved siden av en byste og smile. Jeg bruker veldig mye tid i studio, da sitter jeg i min verden. Tenk deg, det er som å stå i en kjempestor godtebutikk eller leketøysforretning, den følelsen får jeg i studioet.

Glitrende fremtid

Lazar Braathen gleder seg til fortsettelsen, og til hvordan han skal bygge opp sitt eget merke og «moteimperie». Han er brennende engasjert for jobben sin.


Dette er min pasjon, jeg kan ikke lage noe alle andre lager. Jeg drømmer om å få ut det som er inni meg, sier Braathen.

Klikk her for å besøke James Lazar Bratthen på Facebook

Powered by Labrador CMS