SER FREMOVER: Cecilie og Tomm Skovholt tok over Svartskog kolonial i 2015. Nå vil de utvide.
SER FREMOVER: Cecilie og Tomm Skovholt tok over Svartskog kolonial i 2015. Nå vil de utvide.

De vil utvide Svartskog kolonial

I fjor solgte de over 5000 kaneboller. Nå ønsker Cecilie og Tomm å flytte ut, og samtidig utvide Svartskog kolonial.

Publisert

Nei, de har på ingen måte tenkt å gi seg. Svartskog kolonial går så det griner. Den observante leser fikk muligens med seg annonsen i forrige ukes avis, hvor Kvernaas arkitekter varslet om oppstart av detaljregulering for eiendommen hvor Svartskog kolonial ligger.

– Vi er helt i startfasen, men vi håper å få til en løsning slik at vi kan bygge vårt eget hus på eiendommen. I dag bor vi i samme hus som kolonialen. Det vil si at når vi har selskaper her, så er vi på mange måter med på selskapet til siste gjest har dratt, forteller Cecilie Steensen Skovholt - som driver kolonialen sammen med ektemannen Tomm Skovholt.

Utvidelse

– Hensikten med detaljreguleringen er å tilrettelegge slik at boligdelen i kolonialen flyttes til en ny enebolig. Vi håper å få bygge denne i skråningen bak annekset og ned mot Roald Amundsens vei.

– Vi har tidligere hatt dialog med kommunene om dette, som gav positivt signal. Nå starter vi en privat regulering av eiendommen, sier Tomm Skovholt.

KARTET: I skråningen til venstre for annekset ønsker Skovholt å bygge ny enebolig. Dette vil frigjøre plass på kolonialen.
KARTET: I skråningen til venstre for annekset ønsker Skovholt å bygge ny enebolig. Dette vil frigjøre plass på kolonialen.

En utbygging vil også føre til at ekteparet Skovholt kan tenke nye veier for kolonialen. Bed & Breakfast eller finere restaurant. Ideene på skisseblokka er mange.

–Idéfasen

– Foreløpig er vi i idéfasen, men kommer vi dit at vi får bygge ut, har vi sterkt behov for et større kjøkken på kafeen, sier Cecilie Skovholt.

Kjøkkenet hvor det i fjor ble solgt over 5000 kaneboller er på skarve seks kvadratmeter. Før jul var kolonialene representert på det store julemarkedet i Spikersuppa.

– Tilstedeværelsen på julemarkedet satte vi på markedsføringsbudsjettet. Det ble ikke stort salg på markedet, men jeg er tror vi fikk vist oss frem veldig godt. Vi opplevde i hvert fall en enda bedre januar i år enn i fjor, sier Cecilie Steensen Skovholt.

Omsetningsvekst

Ifølge Tomm Skovholt ligger Svartskog kolonial an til å ha en omsetningsvekst på 21 prosent i 2018 målt opp mot året år.

– Det er selvsagt mye jobb, men vi stortrives med livsstilen det er å drive kolonialen. Alle helgene i juni ble bestilt allerede før jul.

Nå ser det driftige ekteparet frem til å ekspandere videre.

– Men det også koster. Vi skal selge ganske mange kanelboller for å finansiere ideene som fremsettes i detaljreguleringen, sier Tomm Skovholt.

Cecilie Steensen Skovholt sier at hun stadig klyper seg i armen over at det er hun og ektemannen som driver den tradisjonsrike kafeen på Svartskog.

– Vi stortrives med denne livsstilen, og det gjør det enda enklere når folk rundt oss her ute er så positive og glade, sier Cecilie Steensen Skovholt.

Powered by Labrador CMS