Døde trolig ikke av straffbar handling

Nå etterforskes dødsfallet på Gjersjøen som en ulykke.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 14.45 kom politiet med ny oppdatering i saken om den døde mannen som ble funnet på isen på Gjersjøen.

– Politiet har ennå ikke mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten. Vi har imidlertid fått en muntlig orientering om enkelte funn fra undersøkelsen som har betydning for behovet for videre etterforsking, forteller politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

Ikke straffbar handling

Sammenholdt med informasjon fremkommet i avhør styrker denne hypotesen om at dødsfallet ikke skyldes noen straffbar handling.

– Avdøde har overfladiske skader, og sammenholdt med avhør gjennomført søndag kveld, etterforsker vi mest sannsynlig en ulykke. Vi har ikke holdepunkter for at andre er skyld i, eller har en rolle i, dødsårsaken, forteller han videre.

Døde ikke av skadene

Sagt med andre ord betyr dette at blodsporene som ble funnet i området er forenlig med de overflatiske skadene avdøde hadde. Disse skadene er ikke dødsårsaken.

Avdøde er foreløpig heller ikke formelt sett identifisert med sikker id, og selv om politiet har en formening om hvem personen er, så er pårørende fortsatt ikke informert. Kripos er imidlertid forhåndsvarslet om dødsfallet for å forberede varsling av pårørende i utlandet, skriver politiet på sine nettsider.

Kom nylig til Norge

Personen som ble funnet på isen søndag formiddag har kommet til Norge nylig, trolig i forbindelse med jobb.

Det er sikret en rekke prøver fra avdøde som det vil ta tid å få svar på, blant annet rettstoksikologiske prøver som det tar tid å få analysert, ifølge politiadvokaten.

Det innebærer blant annet at det vil tas prøver for å avdekke eventuell promille.

Ettersom vi ikke har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten er avdøde ikke formelt identifisert.

Powered by Labrador CMS