KLAR FOR ÅPNING: På bildet ser du distriktssjef Therese Pettersen. Hun gleder seg til å åpne 43. Domino's Pizza-butikk.

Ny pizzarestaurant på Sofiemyr

I løpet av de nærmeste dagene vil Domino's Pizza åpne et nytt take away-sted i Sønsterudveien.

Publisert Sist oppdatert

Sønsterudveien 30 har vært gjennom en oppgradering i det siste. Tidligere holdt selskapet Tasty Grill AS et spisested på stedet. Nå har Dp Norway overtatt lokalene for å satse på pizza.

I flere uker har det pågått full renovasjon av bygningen, både innvendig og utvendig. Arbeidene nærmer seg slutten, og om noen få dager vil Domino's Pizza åpne et nytt take away-sted her.

43. butikk

Domino's Pizza er en amerikansk pizzakjede etablert i 1960. Den er i dag ansett som verdens største merkevare innen pizzamarkedet med en betydelig virksomhet innen pizzalevering. På verdensbasis har de mer enn 19.000 restauranter i over 92 internasjonale markeder.

– I Norge har vi vært etablert siden 2014, og vi er i dag Norges tredje største pizzaleverandør med 43 butikker fordelt over hele landet, sier distriktssjef Therese Pettersen.

Hun sier at den lokale butikken skal hete Domino's Pizza Kolbotn. Den skal være franchisedrevet av daglig leder Hermann Granholt.

– Han er en rutinert Domino's-mann som vi er stolte av. Totalt skal det jobbe 15 ansatte i flere ulike deltidsstillinger, sier Pettersen.

Mangler strøm

– Jeg er veldig spent på åpningen, som forhåpentligvis skjer mot slutten av denne uken. Vi åpner butikken så fort alt innen det tekniske er på plass. Problemet er at vi ikke ennå har fått strøm. Det er en eller annen måleenhet som mangler. Det er kun dette som gjenstår, sier Pettersen.

Hun sier at det blir en "soft" åpning i flere dager, slik at de kan teste at alt fungerer som det skal.

– Vi håper på å kunne åpne dørene for soft åpning mot helgen. Vi skal kjøre forsiktig i noen dager til frem til grand åpning, sier butikksjefen.

SNART FERDIG: Arbeidene med butikken nærmer seg slutten.

Har lett etter i flere år

Ifølge distriktssjefen har Domino's Pizza Norge i flere år lett etter en god lokasjon for en ny butikk i området mellom Ski og Lambertseter.

– Siden hjemlevering av pizza utgjør opp mot 50 prosent av vår omsetning, er vi veldig opptatt av å finne en god lokasjon for butikkene våre. Vi har hatt en butikk i Ski i snart fire år. Den er nå godt etablert. Vi har også hatt en butikk på Lambertseter i flere år. Vi har lett lenge etter en god lokasjon for en ny butikk et sted mellom Ski og Lambertseter. Det har vært et mål i flere år. Vi er nå godt fornøyde med den valgte lokasjonen, som ligger rett ved en hovedvei, og vi gleder oss til å kunne være synlige i området, sier Pettersen.

Hun sier at de leverer pizza hjem til kunden innen 30 minutter, og det skjer på både bil, scooter og sykkel.

– Vår største del av salget foregår via appen. Her har vi 80 prosent av våre ordre, sier butikksjefen.

SENTRAL BELIGGENHET: Den nye butikken ligger sentralt på Sofiemyr, like ved YX-stasjonen i Sønsterudveien.

20 sitteplasser

Selve lokalene er på 130 kvadratmeter i areal. Det blir tilrettelagt for servering inne i lokalene, med cirka 20 sitteplasser, ifølge Pettersen.

Åpningstidene skal være fra klokken 11:00 til 22:00 mandag til søndag, inkludert helligdager. Kun to dager i året, 24. og 25. desember, skal butikken holde stengt.

Når det gjelder utvalget i butikken, vil det være som i alle de andre Domino's-butikker. Det gjelder også bruk av råvarene, sortimentet og utformingen av butikken.

– Standardelementene skal være like i alle butikker. På veggen vis-a-vis inngangsdøren vil kundene se en digital skjerm med status på bestillingen.

RUNDT 20 SITTEPLASSER: Det blir rundt 20 spiseplasser inne i butikken.

Stor strømforbruker

Pizzaene skal stekes i elektriske beltovner, som innebærer mye bruk av strøm. Som bakeriene tilhører pizza-butikkene en svært energikrevende bransje.

– Strømkostnadene har mangedoblet seg siden i fjor. Med de skyhøye strømprisene blir det nå en utfordring for oss siden vi er en stor strømforbruker, men foreløpig takler vi dette greit, sier Pettersen.

Tett på La Paz Grill

Det at Domino's etablerer en ny butikk tett på La Paz Grill, som er et godt etablert spisested på Sofiemyr som spesialiserer seg på blant annet pizza, tar distriktssjefen med stoisk ro.

– Det er konkurranse over alt. Vi står for vårt produkt og er stolte over det, sier Pettersen.

38 ÅR PÅ SOFIEMYR: La Paz har holdt til på Sofiemyr siden 1984.

Klare for konkurranse

Styreleder for grillrestauranten La Paz Grill, Asif Ali, synes det er synd at pizzakjeden etablerer seg så tett på dem, men håper på at kundene ikke vil svikte dem.

– Vi er klare for konkurranse. La Paz har drevet et gatekjøkken på stedet siden 1984 og er et kjent navn i området. Vi selger pizza med både amerikansk og italiensk bunn, og har mange faste kunder på Sofiemyr, Kolbotn og Tårnåsen, men også på Langhus og i Ski, sier styreleder for grillrestauranten La Paz Grill, Asif Ali.

Ifølge ham har de vært hardt rammet av de skyhøye strømprisene og den generelle prisøkningen på råvarene.

VARIERT MENY: Kebab, hamburger og pizza er hovedspesialitetene hos La Paz Grill.

– Prisene har neste doblet seg. Det er veldig vanskelig å klare seg for tiden. Det er mye ustabilitet på markedet. Vanligvis øker leverandører prisene en til to ganger i året. Det var ikke et tilfelle i år. Vi har økt prisene kun én gang hittil i år, mens leverandørene har gjort det tre ganger og det kan komme ytterligere økninger mot slutten av året, sier Ali.

Salg av biler

Det er Proff Property AS, som er den nye eieren av den private eiendommen i Sønsterudveien 30. Tidligere eier var Solon Eiendom.

Proff Property, som ble registrert for drøye tre år siden, driver med eiendomsforvaltning og utvikling. Daglig leder, Aqil Liaqat Ali, er også daglig leder for Proff Bilmegling AS, som er naboen til Domino's Pizza Kolbotn og driver med salg av motorkjøretøy på stedet. Lokalene er på 106 kvadratmeter i areal.

I sommer fikk kommunen søknad fra selskapet om bruksendring og butikkbygning i disse lokalene. Bruksarealet for tiltaket er 106 kvadratmeter.

Det ble søkt om bruksendring av en vaskehall tilknyttet tidligere bensinstasjon, nå gatekjøkken, til klargjøring før og salg av motorkjøretøy. Det ble også søkt om å etablere seks ladestasjoner i tilknytning til Domino's Pizza Sofiemyr.

Powered by Labrador CMS