Har igangsatt drapsetterforsking

Politiet er i full gang med drapsetterforskning i forbindelse med at et ektepar ble funnet døde i en bolig i Storebukta på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Øst politidistrikt ble varslet av AMK-sentralen om den alvorlige voldshendelsen i en bolig i Kolbotn sentrum klokken 01:16 natt til onsdag.

Nødetatene rykket umiddelbart ut til stedet, hvor det ble funnet en mann og en kvinne med store skader. Begge ble bekreftet omkommet på stedet.

De avdøde, som begge var i 40-årene, var gift. De pårørende er varslet, og parets to mindreårige barn blir ivaretatt av nær familie, ifølge politiadvokat Nina Marthinsen.

Drapsetterforskning

Den svært dramatiske hendelsen har skjedd i en bolig i Storebukta i Kolbotn sentrum.

Politiet har iverksatt drapsetterforskning. De gjennomfører nå blant annet kriminaltekniske undersøkelser i boligen.

Ingen av de to avdøde har straffehistorikk hos politiet, og politiet mistenker ikke at det var andre involverte i hendelsen.

– Det er ingen opplysninger per nå som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen. Av hensyn til den pågående etterforskningen, har vi fortsatt ingen opplysninger å gi om dødsårsak eller øvrig hendelsesforløp, skrev politiadvokat Nina Marthinsen i en pressemelding klokken 11:06.

Politiet skriver at de vil komme med en oppdatering av saken i løpet av ettermiddagen, etter at denne saken ble sendt til trykk.

Politimann og sykepleier

Familien har bodd på Kolbotn i lengre tid, før de flyttet inn i sitt nye nabolag i Storebukta tidligere i år.

Den avdøde mannen har bakgrunn fra politiet hvor han har jobbet siden 2000. De siste årene har han vært ansatt på Politihøgskolen, og han har tidligere jobbet ved kriminalvakten på Romerike, ordensavdelingen ved Sentrum politistasjon i Oslo, ved voldsseksjonen i Oslo, i Økokrim og ved spesialenheten for politisaker.

Den avdøde kvinnen har hatt en lang karriere innenfor helsevesenet, og var ansatt i Nordre Follo kommune som sykepleier.

– Kommunens kriseteam er på saken

Kommunens eget kriseteam er på saken. Det bekreftes av kommunikasjonsrådgiver Marit Nilsen I nordre Follo kommune.

– Vi følger opp og tar hånd om de som er berørt i saken, forteller hun til Oppegård Avis.

Ordfører i Nordre Follo kommune, Hanne Opdan, sier til Oppegård Avis at hendelsen påvirker mange i lokalmiljøet.

– Dette er en dypt tragisk hendelse som påvirker mange i vårt lokalmiljø. Mine og våre tanker går til familien, de pårørende og alle som er berørt. Kommunens kriseteam er iverksatt for å ta vare på de pårørende og deres omgivelser på best mulig måte. Hendelsen er en politisak under etterforskning, sier Opdan.

NB: Oppegård Avis har fått bekreftet at det bor barn på adressen hvor de to døde ble funnet. Oppegård er et lite sted og vi vil derfor dekke denne saken ekstra varsom de neste dagene.

Powered by Labrador CMS