STOR TRAGEDIE: Lokalsamfunnet er rystet etter den store tragedien. Onsdag ble det lagt blomster utenfor huset til de to avdøde.
STOR TRAGEDIE: Lokalsamfunnet er rystet etter den store tragedien. Onsdag ble det lagt blomster utenfor huset til de to avdøde.

Usikre på dødsårsakene

– Vi vet fremdeles ikke hva dødsårsakene til de to avdøde er, sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Da Oppegård Avis intervjuet politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt rundt klokken 12:00 torsdag, hadde det gått over ett døgn siden et ektepar fra Kolbotn ble funnet døde i sin egen bolig.

Hun sier videre at parets mindreårige barn blir ivaretatt av nær familie, og at tingretten har oppnevnt Marit Falkanger som bistandsadvokat.

Mange spørsmål

Per nå vet politiet fremdeles ikke hva som skjedde i boligen natt til onsdag, men de mistenker ikke at det er noen flere involverte i hendelsen.

– Drapsetterforskningen pågår for fullt. Vi har ingen siktede per i dag, sier Marthinsen.

Marthinsen håper de foreløpige obduksjonsrapportene vil gi flere svar.

– Vi har flere hypoteser om hva som har skjedd, men kan fremdeles ikke si hva dødsårsaken til de avdøde var. Vi håper på at rapporten fra obduksjonen kan gi oss svar på dette. Den foreløpige rapporten fra obduksjonen vil foreligge før helgen, sier Marthinsen.

Etterforskes grundig og bredt

Etterforskningen gjennomføres av Øst politidistrikt. Det at en politimann er en av de avdøde, påvirker ikke etterforskningen habilitetsmessig, ifølge Marthinsen.

– Det er en svært trist hendelse, men vi etterforsker denne saken like grundig og bredt som enhver annen sak. Etter vår vurdering er vi i Øst politidistrikt habile til å behandle denne saken hos oss. Det stemmer at den avdøde politimannen jobbet i 2000-2001 ved Romerike politidistrikt, men han hadde ikke hatt ansiennitet ved den nye Øst politidistrikt, understreker hun.

Powered by Labrador CMS