DOMMEN: Etter en lang og krevende rettssak, ble familiefaren fra Greverud i dag dømt til fengsel i syv år og tre måneder.

Familiefaren fra Greverud dømt til syv år og tre måneder

Familiefaren som knivstakk datteren sin to ganger i september 2017, er dømt for drapsforsøk. Han er skuffet over ikke å bli frikjent for drapsforsøket.

Publisert

Oppegård-mannen som sto tiltalt for drapsforsøk på sin egen datter, etter at han knivstakk henne to ganger, er dømt til syv år og tre måneders fengsel. Retten er ikke i tvil om at den kulturelle og religiøse bakgrunnen til den Afghanske familien har vært et motiv for drapsforsøket, og fester lit til fornærmedes forklaring om hvordan faren har utøvd kontroll over sine døtre i henhold til kulturelle normer. Retten er heller ikke i tvil om at foranledningen til drapsforsøket er relatert til farens "tap av ære".

Farens advokat Daniel Storrvik sier hans klient er skuffet over ikke å bli frikjent for drapsforsøket, men er usikker på om klienten vil anke eller ikke.

SKUFFET: Farens advokat Daniel Storrvik sier faren er skuffet over ikke å ha blitt frikjent for drapsforsøk.

– Min klient er orientert om utfallet, men vi har ikke gått igjennom dokumentene grundig ennå så han har ikke tatt stilling til om han vil anke, sier Storrvik.

Faren har under rettssaken forklart at det svartnet for han og at han ikke visste hva han gjorde i gjerningsøyeblikket. Utifra bevisførselen fester ikke retten lit til hans forklaring på dette punktet.

– Han erkjente ikke drapsforsøk, så han håpet retten ville tro på han at han ikke mente å ta livet av datteren, men at det skjedde i affekt i en presset situasjon. Han har notert seg at det er under aktors påstand, han håpet å bli frikjent for drapsforsøk, men når han ikke ble det, er han glad for at det ble under aktors påstand, sier Storrvik. 

Aktors påstand var på syv år og åtte måneder. 

De øvrige familiemedlemmene ble dømt til 120 dager ubetinget fengsel, foruten om den ene broren som var under 18 i gjerningsøyeblikket. Han ble dømt til 110 dagers betinget fengsel og en prøvetid på to år. 

Det har ikke lyktes Oppegård Avis å få tak i fornærmedes bistandsadvokat, Monica Lindbeck.

Powered by Labrador CMS