BLIR REPARERT I DAG: Bane NOR lover å reparere hellene og tette hullet i kulverten til Kolbotn stasjon.

Reagerte på manglende vedlikehold av stasjonsområdet – Tok kontakt med Bane NOR

Bane NOR lover nå at de ødelagte hellene og snublehullet i kulverten til Kolbotn stasjon vil bli reparert allerede i dag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg må si at vi har gode overvåkere på Kolbotn! Uten at de som bruker kulverten sier fra, ville vi ikke ha kommet i gang med utbedringen like raskt, sier Britt-Johanne Wang, som er kommunikasjonsansvarlig for område Øst i Bane NOR.

Det var onsdag 6. oktober at Bane NOR ble kontaktet på e-post av Svein Ernst Gerhardsen fra Kolbotn. Han reagerte på manglende vedlikehold av stasjonsområdet.

– Trappen ned til undergangen (kulverten) ved Kolbotn stasjon har flere løse steinheller som kan utgjøre en fare for forbipasserende. Disse steinhellene har for øvrig vært løse lenge, påpekte Gerhardsen.

Bildene han tok på stedet viser også at det store snublehullet i selve kulverten bør støpes igjen.

Videre påpekte Kolbotn-mannen at etter en helg for noen uker siden hadde glasset i informasjonstavlen like ved kulverten ved Kolbotn Torg vært knust, og hullet i glasset var blitt «reparert» med noe guffe smurt utover glasset.

– Glasset på infotavlen bør skiftes så snart som mulig, for at den nå utgjør en tydelig forsøpling av området, skrev 2Gerhardsen i en e-post til Bane NOR onsdag 6. oktober, med Oppegård Avis på kopi.

LØSE HELLER: Steinhellene ved trappepartiet ved Kolbotnveien bør repareres.
FLERE LØSE HELLER: Det er også flere løse heller nede ved trappen.
SNUBLEHULL: Det store snublehullet i selve kulverten kan føre til skader hos forbipasserende.
KNUST GLASS: Glasset på infotavlen ved inngangen til kulverten ved Kolbotn Torg, ble knust av noen for noen uker siden.

– Vil reparere allerede i dag

I forbindelse med saken kontaktet vi Bane NOR, som eier Kolbotn stasjon og har ansvar for drift og vedlikehold av stasjonsområdet.

Bane NOR skriver i en e-post til Oppegård Avis at de er litt usikre om det er de eller Nordre Follo kommune som har ansvar for de aktuelle utbedringene, men lover at Bane NOR allikevel vil sørge for nødvendige reparasjoner i påvente av de eventuelle avklaringene.

Alle de påpekte avvikene, med unntak av informasjonstavlen, blir luket allerede i dag, fredag 8. oktober, ifølge Britt-Johanne Wang, som er kommunikasjonsansvarlig for område Øst i Bane NOR.

– Når vi bygger en kulvert, som på Kolbotn stasjon, inngås det ofte en driftsavtale med kommunen om drift og vedlikehold. Men mens vi leter etter denne konkrete avtalen, vil vi utbedre de ødelagte hellene i kulverten allerede i dag, slik at vi unngår skader og ulykker. Det skal være trygt å ferdes for publikum på våre stasjoner, understreker hun.

Når det gjelder skaden på informasjonstavlen, sier Wang at denne skaden er nå meldt inn og vil bli reparert så fort Bane NOR har riktig materiell og tilgjengelig servicetekniker.

Les også: – Vi har sviktet på vedlikehold av Jan Baalsruds plass

Powered by Labrador CMS