SAVNER RESTAURANTEN: Helene Jahren savner gjester og kollegaer på Gamle Tårnhuset.

Hvordan går det, Helene på Tårnhuset?

Før vi går løs på de vanlige spørsmålene, er det én ting vi må spørre om, Helene…

– Klarer Gamle Tårnhuset seg?

 – Ja! Vi skal nok klare oss. Vi er veldig klare for å komme oss igjennom denne tiden sammen med den flinke gjengen vi har med oss på Tårnhuset.

 Puh! Da kan vi fortsette med Oavis.no-spalten «Hvordan går det?», denne gangen med restaurantsjef og vertinne Helene Jahren på Gamle Tårnhuset restaurant.

– Hvordan fortoner livet seg i din verden om dagen?

– Dagene er egentlig veldig lite produktive… En tror man skal få gjort så mye, men det blir litt vasking og mye turgåing. Det er spesielle dager og hverdagen er snudd på hodet. Men vi skal ikke klage, vi bor i et godt land!

 Epost, trening og badekar

– En typisk dag består av?

– Jeg våkner mellom 08.30 og 09.00 og får servert kaffe av samboeren min hver dag i sengen. Så er det å lese avis, jobb-epost, Facebook osv. Frokost, tur i skogen, komme hjem slappe av litt med avislesing på mobil og mer jobb-epost, Facebook osv. Lage middag, spise middag, rydde, ut å gå igjen, litt skravling på telefon med venner, så TV også gå å legge seg. Litt vin innimellom her er det også, men det vet jeg ikke om du kan skrive om… Også ligge i badekaret! Haha!

– Ukens høydepunkter er når Anita Tonne to ganger i uka «kommer» fra sin egen bolig på Svartskog gjennom skjermen for å holde bevegelighetstrening i vår stue. Jeg blir bare så glad etter å ha gjennomført disse treningene!

Døgnet rundt

– Hva er det verste med korona-tilværelsen?

– Det er å ikke ha noe å gå til; å være på jobb med gjester og kollegaer. Jeg savner rett og slett å være nær mennesker - suse i hverdagen!

– …og det beste?

– Å være sammen med samboeren min og bonusbarna mine døgnet rundt. Og så er det deilig å ha god tid til å lage mye god mat.

Har det godt

– Hva savner du aller mest fra før 12. mars?

– Å være på jobb og være sosial med familie og venner. Og at hverdagen er som den pleier å være.

– Hva frykter du mest som følge av koronaen?

– At mange bedrifter og folk mister livsverket sitt eller jobbene sine. Jobben er et viktig fotfeste i hverdagen.

– Tror du det kan komme noe bra ut av dette?

– Jeg tror vi har blitt bedre på samhold og flinkere til å se hverandre. Folk bryr seg mer om hverandre og nærområdet sitt. Denne tiden er til ettertanke, og det er nå vi ser hvor godt mange av oss har det.

– Har du et råd til de som leser dette, uansett kategori?

– Mitt råd må jo være å beholde smilet, være positiv, tålmodig og være klar når den riktige hverdagen braker løs igjen!

Powered by Labrador CMS