Prestisjefylt sommerjobb i Kongsberg Gruppen

Prestisjefylt sommerjobb: Yohann Jacob Sandvik (22) fra Kolbotn er i ferd med å avslutte en spennende sommerjobb.

Elektriske Yohann

Yohann Jacob Sandvik (22) fra Kolbotn har jobbet med drone-elektronikk i sommer.

Sommer betyr ikke ferie for alle! Noen må jobbe, og studenter har som kjent sommerjobb. Men den trenger ikke å være kjedelig, skal vi tro Yohann Jacob Sandvik fra Kolbotn. 

Høyteknologisk

Sandvik er en av 113 teknologitalenter som snart er ferdig med sommerjobben i Kongsberg Gruppen hvor de har arbeidet med en drone som skal kunne følge et billøp helt autonomt.

– Det er veldig spennende og lærerikt. Vi har virkelig fått prøvd ut det vi har lært på studiet. I dag prøveflyr vi dronene, forteller Sandvik på telefon fra Kongsberg, som har sin siste arbeidsuke i prosjektet "LocalHawk". 

Teknologiske: Her jobber studentene med dronen som hvis mål er å følge et billøp helt på egen hånd. (Foto:  Kongsberg Gruppen)

 

Utvikler batteri-sensor

Sandvik har blant annet jobbet med å utvikle en sensor som registrerer hvor mye strøm det er igjen på batteriet. Til daglig studerer Yohann integrert master Elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU i Trondheim, og skal begynne på sitt fjerde år nå.

17 KLARE HODER: Her er alle samlet, de som har jobbet for Kongsberg Gruppen i sommer. Yohann er nederst til høyre.

– Denne jobben passer meg godt, for jeg ønsker å jobbe med noe høyteknologisk og nytt, forteller han.

Les også: Lys fremtid, mørk musiker

Populært prosjekt

– LocalHawk er en av våre mest populære prosjekter og fikk hele 449 søknader. Yohann var en av de 17 som kom gjennom nåløyet, sier kommunikasjonssjef Johannes N. Dobson.

– De som utmerker seg ekstra i løpet av sommeren har i tillegg gode muligheter for å sikre seg en avtale om jobb etter endt utdanning, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Powered by Labrador CMS