SÅR OG REPARERER: Slitasje er uunngåelig på en golfbane, men Einar Moe legger tilbake oppslått gress og fyller igjen hull med en blanding av sand og frø, så nytt gress vokser fram så fort som mulig.

En Einar på dugnad

Einar Moe (79) bruker flere hundre timer hvert eneste år på å reparere banen til Oppegård golfklubb. Helt gratis og helt frivillig.

Publisert

Å vedlikeholde en golfbane på rundt 700 mål er en krevende oppgave. For Oppegård golfklubb gjøres oppgaven vesentlig enklere av medlemmenes dugnadsinnsats, og da spesielt innsatsen til Einar Moe (79).

Den spreke pensjonisten bruker frivillig og på eget initiativ flere hundre timer i året på å nøysommelig fikse og holde banen på Østre Greverud i god stand.

– En av mange

ALLTID PÅ VAKT ETTER HULL: Einar elsker "jobben" sin som dugnadsbasert banefikser.

– Det er mange som gjøre en innsats for klubben. Jeg er bare en av mange, prøver Moe seg med, på sedvanlig norsk og ydmykt vis. Men han blir straks korrigert av daglig leder i klubben, Frode Valle, som er evig takknemlig for innsatsen 79-åringen gjør:

– Han stiller alltid opp. Alltid. Han bruker så enormt mye tid på å jobbe gratis for klubben at det er litt overveldende. Vi hadde aldri hatt råd til å lønne ham for innsatsen – det ville i så fall blitt en pinlig timelønn, ler Valle.

TAKKNEMLIG: Daglig leder i Oppegård golfklubb Frode Valle (til venstre) er full av lovord om den frivillige innsatsen til Einar Moe.

Mange timer i uken

Det er nemlig ikke bare organiserte dugnader Moe stiller opp på. Gjennom hele sesongen går han rundt på banen to-tre ganger i uka, fire timer om dagen, og fikser og reparerer gresset. Da låner han en bil av klubben og drar ut med gressfrøblanding, spade og godt humør.

– Jeg har noen plikter som jeg fyller dagene med. Jeg legger tilbake oppslått gress og fyller igjen hull. Jeg har vel drevet med det de siste ti årene. Jeg er jo pensjonert og treffer mange hyggelige mennesker på denne måten, sier Moe.

GODT TREFF: Einar Moes utslag på hull 4 var det ingenting i veien med. Daglig leder Frode Valle (fra venstre) og Kjell Morgan Karlsen og Tor Willy Johansen følger med.

– Det blir som regel mandag, onsdag og fredag, tre-fire timer hver gang, legger han til.

Golf på resept

I retur får Moe det som kanskje er viktigst av alt:

– Jeg får frisk luft og god helse. De som er over 70 år burde få golf på blå resept. Det tror jeg kommunen hadde spart mye penger på. Det hadde holdt de eldre i aktivitet og ute av sykehjemmene, mener han.

Selv om vinteren, når banen er stengt og omgjort til lysløype for langrennsfolket, sitter ikke Einar stille.

– Det er alltid småjobber som må gjøres, sier han.

Moe bor bare et lite golfslag unna hull tolv, og har vært medlem av klubben siden 1987 – tre år før banen åpnet da det bare fantes en driving range og den gang kontroversielle planer om å bygge en 18. hulls bane.

GOD TRIM: I løpet av en golfrunde går man en lang tur i terrenget. Her leder Tor Willy Johansen an foran Einar Moe.

– Golf er en fin aktivitet. Man kommer seg ut og holder helsa vedlike, og man treffer mange hyggelige folk. Dessuten er det fint å kunne dra på turer i inn- og utland til andre golfbaner, avslutter Moe, før han fortsetter på dagens runde, og slår en snorrett drive på det fjerde hullet.

Klikk her for å besøke Oppegård Golfklubb

Fakta om Oppegård Golfklubb

  • Oppegård golfklubb har rundt 1300 medlemmer, og banen ligger flott plassert i Kongeveien på Østre Greverud.
  • Banen ligger i Kongeveien 198 på Østre Greverud
  • Golfbanen er en av to baner i Oppegård, og er kjent for side gode baneforhold og flotte greener. Banen har 18 hull, treningsfasiliteter og driving range, samt en kafeteria med selskapslokaler og et stort uteareal med servering.
Powered by Labrador CMS