PRIMUS MOTOR: Lokalpolitiker og ildsjel Knut Oppegaard var initiativtaker. Her i front for dugnadsgjengen som sørget for flotte skiløyper.

Tok et ski-ppertak for skiløypene

– Skal du bruke skiløypene, så må du ta i et tak for dem også, var mottoet for denne glad-gjengen.

Publisert

Skiforeningen i Sørmarka har ansvaret for 250 kilometer med løyper, hvorav 170 kilometer prepareres. Ikke rart løypebas Terje Martinsen satte pris på hjelp til rydding i løypa fra Taraldrud til Assuren.

Åtte staute karer stilte opp lørdag og seks på søndag. Eldstemann i laget er 83 og han sto på like hardt som noen av de andre. Mange vil dra kjensel på ham, «gammellensmann» i Oppegård, Magne Rykhus.

 – Hele traseen ble ryddet og mesteparten ble også kuttet til flis som gir flott underlag for sneen når den kommer. Behagelig å gå på er det også. Takk til Oppegård kommune for lån av beltegående fliskutter. En fantastisk maskin som virkelig gjør vei i vellingen, sier initiativtaker Knut Oppegaard, som ikke bare er lokalpolitiker, men også en ivrig skigåer! 

PRIMUS MOTOR: Lokalpolitiker og ildsjel Knut Oppegaard var initiativtaker.

Les også: Endelig nyoppusset og ferdig

– Det er mange andre traseer som også trenger innsats, så det er nok ikke siste gangen denne gjengen blir kalt ut. En gladmelding til alle som er opptatt av løyper og stier er at både Oppegård og Ski kommuner har lovet å ta kantslått langs noen av hovedløypene, blant annet traseen Assuren/Kloppa til Myrer/Åsland og videre til Ødegården. Dette er en flott trasé som krever lite sne og om vi er heldige, får den kanskje også lys etter hvert, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fornøyde

TOK I ET TAK: Dugnadsgjengen sørget for at skiløypene våre ble flotte og fremkommelige nok en gang.

Ut fra bildene vil vi si at gjengen fortjener all ros for jobben sin! 

 ~ Vi håper at flere vil være med på kommende dugnader og også har meninger om hvor det bør ryddes, så ta gjerne kontakt med Terje Martinsen eller andre i gjengen. Litt bedre tilrettelegging gjør at løypene blir tilgjengelig for flere og at skiføret kan vare litt lenger, sier Oppegaard.

– Kommunestyret i Oppegård behandler denne uken resultatene av innbyggerundersøkelsen der det fremkommer at andelen innbyggere som er fysisk aktive i fritiden går ned. Blant dem med lavest utdannelse er det knapt halvparten som er fysisk aktive samtidig som 44 prosent av befolkningen er overvektige. Noe å merke seg både for hver og en av oss og for politikerne. Oppegård kommune har potensiale til å bli en enda bedre folkehelsekommune og god tilgjengelighet til løyper og stier er ett av de tiltakene som enklest kan få mange opp av sofaen, sier hab,  

Og for gutta i dugnadsgjengen gjenstår det bare å håpe på en lang og snørik vinter!

Powered by Labrador CMS