GLAD GJENG: Hege Frøyna, leder i Oppegård IL, ordfører Hanne Opdan, André Ruud, generalsekretær i Ungdom og Fritid, Elias Høgrann Godager og Max Lislevand, begge i styret i Flame Fritidssenter og klubbleder Johannes Fuglehaug hadde grunn til å feire gladnyheten om at fritidsklubben på Flåtestad fikk 100.000 kroner av Ungdom og Fritid.

I fyr og flamme over gaming-gave

Store og små på Flame Fritidssenter gledet seg over 100.000 kroner i førjulsgave fra Ungdom og Fritid.

Publisert

Ordfører Hanne Opdan fikk gleden av å overrekke gladnyheten på vegne av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, som ble forhindret fra å møte.

Regjeringen har først sørget for en sum til organisasjonen Ungdom og Fritid, som i sin tur har gitt 100.000 kroner videre til Flame Fritidssenter på Flåtestad.

Pengene skal gå til et nytt gaming-prosjekt på fritidsklubben.

– Fritidsklubbene er en viktig sosial møteplass og pengene vil brukes for å lage enda bedre aktiviteter her, og spesielt rettet mot jenter. Det er en glede å se alt det gode arbeidet som gjøres her, og det varmer også å se det gode samarbeidet dere har med idrettslaget Oppegård IL, sa ordføreren.

GLAD GAMER: Max Lislevand er selv en ivrig e-sport-utøver og leder ungdommens styre på Flame Fritidssenter.

Satser på e-sport

Pengene skal nemlig brukes både av fritidsklubben og idrettslaget sammen, når de skal sjøsette en ny e-sport-satsning. Med den ferske pengesummen blir det enda enklere å komme i gang.

– Dette var en skikkelig gladnyhet, for vi har ventet lenge på å begynne med e-sport på ordentlig. Samarbeidet med Flame gjør det mulig. Nå er planen å ha e-sport-treninger fast her på onsdager og bygge opp en fin gruppe med utøvere, sier Oppegård IL-leder Hege Frøyna.

Rommet som skal brukes er allerede satt i stand takket være midler fra gaver fra stiftelser som Gjensidigestifelsen og Sparebankstiftelsen. Utstyr er kjøpt inn og rommet er stilig dekorert av Nordre Follo Gatekunst, og da vi var innom var samtlige maskiner i bruk.

– E-sport har et stort potensial. Idrettslaget har alltid mål om å finne aktiviteter som fenger ungdom, for det er ikke så lett. Dette er defintivt et slikt prosjekt, fortsetter Frøyna.

Hun forteller også at hun er svært glad for at Flame ville være med på prosjektet, siden idrettslaget selv ikke har egnede lokaler for dette.

VIKTIGE BRIKKER: Klubbleder Johannes Fuglehaug, styremedlem Elias Høgrann og OIL-sjef Hege Frøyna har store gaming-planer.

Stolt

Glad var også Johannes Fuglehaug, klubbleder på Flame Fritidssenter. Og ikke minst stolt over det nye rommet.

– Det har vært litt av en forvandling ja, for dette rommet hadde egentlig ingen spesiell funksjon tidligere. Nå er det et fullskala gamingrom, gløder Fuglehaug.

Siden rommet og utstyr allerede er på plass vil førjulsgaven primært brukes til selve gjennomføringen fremover. Det koster å gjennomføre treninger, sikre kompetanse og bli god.

NYTT ROM: Gamingrommet på Flame er allerede megapopulært blant ungdommen i Greverud-området.

Glad giver

Ungdom og Fritid var naturlig nok på plass. Dette er landsforeningen for fritidsklubber og ungdomshus, og de representerer rundt 2500 ungdomsarbeidere og 100 000 ungdommer. Generalsekretær André Ruud var stolt og glad.

– Jeg er veldig glad i dag for å kunne være med på å legge til rette for det ungdom vil drive med. Det er så viktig å ha gode møteplasser, for selv om spillene er digitale, så er det fortsatt viktig med fysiske møteplasser. Det jeg har sett her i dag er rett og slett glitrende flott, glødet Ruud.

Han passet også på å rette litt ros til Nordre Follo kommune.

– Nordre Follo er faktisk en over snittet god fritidsklubb-kommune. Fritidsklubbene her er mer besøkt enn landsgjennomsnittet, påpekte Ruud.

Powered by Labrador CMS