HER KJØRER MANGE FORT: E18 på Svartskog er et yndet sted for råkjørere, og for politikontroller.

Bot-bonanza på Svartskog

Oppsiktsvekkende resultat i kontroll langs E18.

Rasteplassene langs E18 ved Svartskog er et yndet sted for politikontroller, og titt og ofte står politiet der for å sjekke at du og jeg kjører pent. 

Det gjorde vi ikke den 20. september, for å si det mildt.

Mange bøter

MANGE KONTROLLER I ÅRET: Politiet gjennomfører mange kontroller langs E18 hvert år. Her ser du et bilde fra en storkontroll i vinter.

På ettermiddagen denne tirsdagen hadde UP laserkontroll i 80-sonen på Svartskog. Resultatet er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Ikke mindre enn 73 forenklede forelegg ble skrevet ut, og hele tre førerkort ble beslaglagt i kontrollen.

Den høyeste målte hastigheten var 128 kilometer i timen i 80-sonen!

Også lokale kontroller

OGSÅ LOKALE KONTROLLER: Det er ikke bare på E18 det gjennomøres kontroller i regi av UP om dagen. Her ser du politiet i aksjon i Sønsterudveien på Sofiemyr nylig. Politioverbetjent Oddgeir Blokkum delte ut bøter.

Det er ikke bare langs motorveien av UP står om dagen med laserne sine. Det blir gjennomført kontroller også på de mindre veiene i Oppegård.

 For tiden foregår det en storaksjon, hvor politi i hele Europa foretar kontroller med fokus på flere felter.

Senest den 12. september aksjonerte UP i Sønsterudveien. Her ble det delt ut flere bøter blant annet for manglende beltebruk og kjøring mens man snakketo mobilen.

– Hovedmålet vårt er å kontrollere bruk av verneutstyr som bilbelte, barnesete og hjelm, men vi har også ruskontroll samt kontroll av ulovlig mobilbruk og andre forhold, sier politioverbesjekt Oddgeir Blokkum i Øst politidistrikt.

Powered by Labrador CMS