DØRSELGERE: Politiet advarer mot dørselgere i Ås, og ønsker vinter til et innbrudd i Son.
DØRSELGERE: Politiet advarer mot dørselgere i Ås, og ønsker vinter til et innbrudd i Son.

Trafikkulykker og innbrudd

Trafikkulykker og tyverier har preget døgnet til politiet. Les mer om hva lovens lange arm har foretatt seg det siste døgnet.

Publisert

Oljesøl i Oslofjordtunnelen

Tidlig i går, torsdag 16. mars i 08.30-tiden ble Oslofjordtunnelen stengt. Stengingen medførte noen trafikale utfordringer, men ingen personskader, opplyser politiet.

– Det var ingen stor dramatikk, men det skapte litt trafikktrøbbel. Tunnelen ble delvis steng på grunn av oljesøl fra et vogntog. Det kom en tungberger som tok hånd om det, og et par timer senere var tunnelen åpen igjen, sier Rune Persen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Les også: Nå nattestenges Nordbytunnelens sørgående løp

Kollisjon ved Nordbytunnelen

Torsdag 16. mars i 13.00-tiden var flere biler involvert i en kollisjon ved inngangen til Nordbytunnelen, mot Oslo på E6.

– Alle nødetatene rykket ut, men det viste seg seg at det var kun mindre materielle skader på stedet og ingen personskader. Da ble det rydding på stedet så vi fikk åpnet for vanlig trafikk igjen, sier Persen.

Tunnelen åpent omtrent en halvtime senere, opplyser politiet.

Kjørte av veien

På E6, ved avkjøringen til Vestby syd, kjørte en lastebil av veien torsdag 16. mars, i 15.00-tiden.

– Det viser seg at det ikke er skade på person, men det skaper en del kø på stedet. Det kommer en tungberger til stedet, og det ble mye jobbing.

Politiet holdt på i tre timer og veien var åpen for normal trafikk igjen ved 18.00-tiden. Førerkortet til lastebilføreren ble beslaglagt.

– Inntil videre har det blitt tatt beslag i førerkort, så får tiden vise hva som er årsaken til ulykken, sier Persen.

Østeuropeiske dørselgere

Torsdag 16. mars mellom 17.00 og 19.00 fikk politiet inn flere meldinger om østeuropeiske kvinner og menn som ringte på dørene i Ås. 

– Vi har ikke fått kontrollert det, men det er flere som melder om østeuropeere på døren. Det tenker vi i utgangspunktet bare er å avvise dem.  Det er vanskelig å vite om det er knyttet til organisert virksomhet, men det kan det være, sier Persen.

Les også: Politet advarer mot asfaltselgere

Bilstans

På E6 syv på Vinterbrosletten var det en bilstans i 19.50-tiden torsdag kveld. 

– Det skapte litt trøbbel, vi måtte stenge tunnelen, og politiet rykket ut for å sikre vei og hjelpe til med oppryddingen, opplyser Persen.

Tunnelen åpnet igjen omtrent en halvtime senere kan politiet opplyse. om. 

ATV-tyveri og innbrudd i container

Politiet får melding om et innbrudd på Dyrløkkeåsen skole i Drøbak, natt til fredag 17.mars, i 04.30-tiden. En mann i 50-årene har stjålet en ATV. 

– Politiet pågriper mannen på stedet og tar han med til legevakt for mistanke om kjøring i påvirket tilstand, sier Persen.

Politiet har også fått melding om et innbrudd i en container på et industriområde i Sonsveien i Son. 

– Det er brutt opp noen hengelåser og stjålet verktøy. Hvis noen har opplysninger eller kan ha vært vitne til hendelsen tar vi gjerne imot meldinger på det, sier Persen.

Han oppfordrer folk som kan ha sett noe mistenkelig i løpet av natten om å ta kontakt med politiet.  

Powered by Labrador CMS