KLARE FOR Å SELGE RÅDHUSET MED MER: Roy Hugo Øren (t.h.) og Torkil Krange i Metra skal stå for salget av en rekke kommunale eiendommer, som blant annet rådhuset fremover når kommunen skal kvitte seg med flere attraktive eiendommer og tomter.

De skal selge «arvesølvet»

En lang rekke kommunale tomter og eiendommer skal legges ut for salg, og det er Metra Eiendom som har fått oppdraget.

Publisert

Rundt tretti kommunale eiendommer og tomter skal selges for å finansiere andre utbyggigsprosjekter i kommunen, og etter en anbudsrunde, gikk oppdraget til Metra, et selskap med lang erfaring med salg av næringsbygg.

– Det er klart det var stort for oss å vinne dette anbudet. Vi er et selskap på 14 ansatte, og har fra før rundt 60-70 prosent av dette markedet i Østfold. Vi åpnet kontor i Ski i 2016, og har satset på Follo-markedet. Med dette oppdraget vil vi nå dekke et område med salg av næringseiendommer fra Svinesund til Oslo-grenen. Det er et stort område, men vi er ganske sikker på at vi skal kunne tilfredsstille de høye kravene som stilles i et slikt oppdrag, sier meglere Roy Hugo Øren og Torkil Krange i Metra.

NB! Saken fortsetter under bildet. Les også mer om saken i papirutgaven av Oppgeård Avis torsdag den 8. februar!

Spennende

SKAL SELGES: Hellerasten skole er også til salgs.

De to legger ikke skjul på at det blir en krevende, men spennende jobb.

Les også: Her er listen over eiendommer som kommunen skal kvitte seg med

– Vi hadde et stort ønske om å få oppdraget. Det er et stort oppdrag som går over lang tid, men samtidig er det også et spennende og variert oppdrag med en variert bygnings- og eiendomsmasse. Vi gleder oss til å samarbeide med kommunen for å få optimalisert arealene og eiendommene i forhold til hva markedet ønsker. Det ligger mange muligheter her, sier de to.

NB! Saken fortsetter under bildet. Les også mer om saken i papirutgaven av Oppgeård Avis torsdag den 8. februar!

GAMMEL BARNEPARK: I Holbergsvei 2 ligger en gammel, nedlagt barnepark. Denne plassen er nå til salgs.

Dette skjer fremover

Nå i første omgang har meglerne vært ute på tomtene og sett på potensialet. Blant de mest spennende prosjekne som vil gå «under hammeren» er et område ved Myrvoll stasjon.

Les også: Her er listen over eiendommer som kommunen skal kvitte seg med

– Det er også et spennende område på Svartskog, et område som på mange måter er upløyd mark. Vi gleder oss også til å jobbe med to tomter i Skiveien, og det blir også svært spennende å se hvem som vil fatte interesse for idrettshallen på Sofiemyr. Det er vanskelig å velge ut hvilke av prosjektene som er mest spennende, for dette er alle attraktive plasser, eiendommer og bygninger med stort potensiale, sier de.

OGSÅ TIL SALGS: Sofiemyr svømmehall er en av eiendommene som skal selges.

NB! Saken fortsetter under bildet. Les også mer om saken i papirutgaven av Oppgeård Avis torsdag den 8. februar!

I løpet av et par år

På sprøsmål om hvem som kan være interessert, tror meglerne at det både kan være attraktivt for lokale investorer så vel som nasjonale.

– Vi ser for oss at de første eiendommene vil komme ut for salg i løpet av vårparten, men for en del av de andre eiendommene, så kreves en større gjennomgang av bygningsmasse og annet, så det vil nok etter all sannsynlighet ta ett til to år før man vil se mange av eiendommene ute for salg, tror de to.

PS! Lyst til å sjekke hvilke eiendommer kommunen skal kvitte seg med? Her har vi listen og ikke minst bilder av de fleste plassene. Klikk her!

Powered by Labrador CMS