VINNER NOEN AV DISSE? Barna i Ekornrud barnehage tegner forslag til nytt kommunevåpen. Det er tydelig at de er mest opptatt av kjærlighet og dyr - og ville ha flere farger enn bare to.

Barna tegner forslag til nytt kommunevåpen

Torsdag 28. juni kom det nye forslag til hvordan det skal se ut, denne gangen fra Ekornrud barnehage.

Nordre Follo blir et faktum 1. januar 2020, og i den forbindelse trengs det et nytt kommunevåpen! 

Oppegård og Ski kommune utlyste en konkurranse i mai hvor innbyggerne selv skal sende inn sine forslag, og man må ikke være av en viss alder for å kunne bidra. Barna i Ekornrud barnehage tegnet både onsdag og torsdag, og vi besøkte dem på torsdag 28. juni for å se deres forslag. 

Les også: Nye tider på Sofiemyr

– Vi ønsker jo at Nordre Follo, slik Oppegård er i dag, skal være en oppvekstkommune. Vi i barnehagen har snakket mye om å ta vare på hverandre, og vi ser viktigheten av det gjenspeile seg i barnas tegninger, sier Inger Ugland Haugen, virksomhetsleder i Ekornrud barnehage på Myrvoll.

Saken fortsetter under bildet. 

Må ikke være historisk

DYR OG HJERTER: – Vi har jo forsøkt å fortelle dem litt historie om kommunene, men de vil heller tegne hjerter og dyr, smiler Inger Ugland Haugen, virksomhetsleder i Ekornrud barnehage. Til venstre sitter pedagogisk leder Tonje Vinje.

Selv om mange søker til historien når noe nytt skal skapes, mener både virksomhetslederen i barnehagen og kulturhusleder (som også er med i den administrative gruppen knyttet til konkurransen) Lone Schrøder, at det ikke er nødvendig. 

Les også: Greverud 2D skrev dikt for India

– Om noen tiår er det ingen som tenker på at Ski og Oppegård var to separate kommuner, og da kan det være like så bra å ha et kommunevåpen som er fremtidsrettet og ikke nødvendigvis historisk, sier hun, og viser til barna som sitter og tegner - de er jo fremtiden. 

Det kommer til å være en innbygger i enten Ski eller Oppegård som skal stå for det nye kommunevåpenet. Les mer om konkurransen her.

Trekant og hest

Fie Johaugen (6) fra Oppegård er en av dem som sitter rundt bordet denne torsdagen og tegner. 

– Jeg har tegnet en gul trekant og en hest, sier hun, og peker på kommunevåpnene til Ski og Oppegård kommune: gule trekanter og en hest. 

Denne jenta har altså slått sammen de to eksisterende våpnene til ett, men hun har også lagt til noe eget - som står i stil med det Ugland Haugen og Schrøder nettopp sa: 

LITT AV BEGGE: Fie Johaugen (6) fra Oppegård har tegnet en trekant (fra Oppegårds kommunevåpen), en hest (fra Ski), og lagt til et par hjerter.

– Også har jeg tegnet hjerter, sier hun. 

Powered by Labrador CMS