Oppsøkende mann i grå bil

STOPPET I KRYSSET: Hendelsen skjedde mellom klokken 14:00 og 15:00 onsdag 12. juni da 14-åringen gikk en tur med hunden i nabolaget ved Bringebæråsen.
STOPPET I KRYSSET: Hendelsen skjedde mellom klokken 14:00 og 15:00 onsdag 12. juni da 14-åringen gikk en tur med hunden i nabolaget ved Bringebæråsen.

Eldre mann oppsøker unge jenter med tilbud om kosestund

En 14-åring fra Sofiemyr er en av dem som ble skremt av mannen i nabolaget. Heldigvis var det hele en misforståelse.

Publisert

Onsdag forrige uke hadde en 14 år gammel jente fra Sofiemyr en skremmende opplevelse. Hun ble skremt av en eldre mann i grå bil. Slik beskriver hun situasjonen:

– Det var mellom klokken 14:00 og 15:00 at jeg gikk en tur med hunden i nabolaget ved Bringebæråsen. Plutselig la jeg merke til at en grå bil kjørte sakte etter meg og stoppet i krysset på en unaturlig måte. Det var ikke en normal parkering. Bilen stoppet midt i veien og en mann kom ut av den.

– Gikk målrettet mot meg med bestemte skritt

14-åringen beskriver vedkommende som en eldre mann på rundt 60 år, middels høy, ikke rund, men kraftig, uten noe særlig hår, uten skjegg og bart, og uten noen spesielle kjennetegn. Mannen hadde en blå skjorte og olabukse på seg.

– Han gikk målrettet mot meg med bestemte skritt, og stirret på meg hele tiden. Det var noe rart med det blikket. Jeg opplevde det som et dødt og ekkelt blikk som skremte meg veldig, sier jenten.

Hun ble redd og begynte å løpe, men mannen fortsatte å gå etter henne.

Virket mye mer alvorlig

Da 14-åringen kom hjem, ringte hun moren sin med en gang og fortalte om den skremmende opplevelsen.

– Det var veldig ubehagelig å høre om dette, men siden han ikke gjorde noe mot henne, ringte vi ikke politiet den dagen. Det hender også at situasjoner misforstås, sier moren.

Da hun leste om tilsvarende hendelser i Ski, som ble beskrevet av andre på Facebook i går ettermiddag, valgte hun å kontakte politiet.

– Da jeg leste om tilsvarende hendelser, virket det mye mer alvorlig enn jeg opprinnelig har trodd. Slike ting forventer man ikke å oppleve i nabolaget, sier hun.

Kontakter jenter med tilbud om kosestund

Følgende melding ble i går formiddag publisert på Facebook-gruppen "Det skjer på Kolbotn":

"Det er jenter i Ski som er blitt kontaktet av mann i 70-årene i en grå Volvo V40, med tilbud om kosestund... Mannen er fra Follo, og det er sannsynlig at han også ferdes på Kolbotn. Vi sitter på all info om mannen, fullt navn, adresse, reg. nr. på bilen, alder osv.. Politiet er informert, så opplever noen her noe lignende, ikke nøl med å ringe politiet på 02800."

Oppdatering av saken:

Torsdag ettermiddag fikk Oppegård Avis en oppdatering fra 14-åringens mor.

Hun fortalte at en eldre mann fra grendelaget kontaktet henne da han leste innlegget hennes på grendelagets Facebook-side og sa at det var ham som 14-åringen møtte den aktuelle ettermiddagen.

Heldigvis var det ikke den samme mannen som kontaktet de andre jentene i området, slik vi først ble bekymret for da vi så flere likheter, sier moren.

Oppegård Avis har kontaktet politiet i forbindelse med saken. Ifølge etterforskningsavdelingen i Øst politidistrikt har de ikke registrert noen politianmeldelser i saken om den oppsøkende mannen i Follo, og kan per i dag ikke komme med andre opplysninger i forbindelse med saken.

Les også: Politet advarer mot asfaltselgere

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS