FORRETNINGSDRIVENDE: Marius, Leon, Oskar og Tuva er allerede bedriftseiere. De driver nemlig kantinen på Sofiemyrtoppen skole som elevbedrift gjennom Ungt Entreprenørskap.

Her driver elevene kantinen selv!

Her har du en elevbedrift som virkelig kommer elevene til nytte! På Sofiemyrtoppen skole er det niendeklassingene som driver kantinen selv!

Publisert

Marius Vestbøl, Leon Trym Holte, Oskar Juell og Tuva Blandhoel er forretningsdrivende. De går alle i niende klasse ved Sofiemyrtoppen skole og driver kantinen som elevbedrift.

Håndterer det meste

Elevene har hånd om det meste av driften selv, med selv å selge, ha ansvar for inntekter og utgifter, samt å holde oversikt.

De digger følelsen av å være i ordentlig jobb, Og de får alle en attest som kan bringe dem videre i arbeidslivet.

–  Jeg synes det er viktig at de ansatte motiveres for å gjøre en god jobb, sier Marius.

Han er en av to daglige ledere for prosjektet. Marius leder møter, setter opp vaktplaner og ansetter selgere.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FORRETNINGSDRIVENDE: Marius, Leon, Oskar og Tuva er allerede bedriftseiere. De driver nemlig kantinen på Sofiemyrtoppen skole som elevbedrift gjennom Ungt Entreprenørskap.

God service

Leon Trym Holt Boniface er innkjøpssjef, og selger i kantina.

– Jeg sørger for at vi ikke går tomme for varer, og bestiller det som trengs. Is-te med ferskensmak er etterlyst av kundene, men har ikke vært mulig å få fra produsenten en stund. Nå er produktet tilbake, så vi bestiller det i dag.

Tuva Blandhoel er selger.

– En av mange, poengterer hun. Vi er blitt lært opp, så når vi ser en person på den andre siden av disker, så behandler vi personen som en kunde, selv om det ellers er bestevennen din.

Oskar Juell er økonomisjef, og tidvis også selger i kantina.

– Jeg holder oversikten på PCen min. Bruk av kontanter gir noen problem. Vi må vurdere mulighetene for å bruke kantinekort, bankkort og Vipps som betalingsløsninger, sier han.

ORDEN PÅ INNKJØPENE: Det er viktig for kantinen med fornøyde kunder.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se videointervju med elevene og læreren deres i videovinduet øverst i saken!

 

Overskudd

I fjor ga kantinedriften et overskudd på 20.000 kroner. Det ble blant annet brukt til innkjøp av komfyrer, mikrobølgeovn og toastjern. Fem tusen går også til skoleballet.

VARER SOM BARE VARER OG VARER: Det må konstant fylles på med varer!
NØYE PLANLAGT: Ingenting overlates til tilfeldighetene.
CASH IS KING: Foreløpig er det ikke noen kortmuligheter. Det innebærer tur til Ski eller Oslo for å levere kontanter.
GRØT PÅ MENYEN: Tuva storkoser seg med sleiva mens hun lager grøt iført en kledelig nisselue.

Og siden det er en skole, så er det selvfølgelig litt press for å velge sunne alternativ. Har noen lyst på sjokoladekake, så må de vente til etter skoletid. Ellers brukes det grovt brød i stedet for hvitt brød, og salaten er både sunn og god.

PS! Saken fortsetter under bildene!

En del av maten lages av klassene i mat- og helsetimene.

FORNØYD: Lærer Grethe Kristin Gundersen er tydelig stolt av elevene sine!

– På Sofiemyrtoppen bruker vi elevbedrift som undervisningsmetode. På denne måten får elevene en liten smakebit på hvordan det er
å jobbe i og drive en kantine, sier lærer Grethe Gundersen.

PS! Bli med en tur inn i elevkantinen og se hvordan de driver bedriften sin! Klikk play i videovinduet øverst i saken!

 

Powered by Labrador CMS