SKULLE SPISE GRØT: Haldor Brekke (87) trodde han skulle spise grøt i dag, men fikk heller servert en tallerken med svært kortreist mat: Greverud-elgen. – Dette var nydelig, sier han.

Greverud-elgen på menyen

Onsdag 2. mai kunne man spise elgstek på Greverud sykehjem – og det var ikke hvilken som helst elg...

Det var avdelingssjef i ISS Matomsorg som leverer mat til sykehjemmene i kommunen, Torgny Schrøder, som fikk telefon fra Viltmenda:

Spørsmålet var om de ville ha kjøttet fra den "berømte" Greverud-elgen.

– Vi sa selvfølgelig ja, sier Schrøder.

Alle sykehjem og rådhuset

Alle sykehjemme i kommunen har fått smake på elgen, inkludert Oppegård rådhus!

Og det de har fått smake på, er kalven og elg-kua som vandret rundt på Greverud i flere måneder tidligere i år, og som ble avlivet av Viltnemnda 4. april. Kjøttet ble slaktet, kontrollert og godkjent av Mattilsynet, og nå kan altså sykehjemmene nyte kortreist mat i sine kantiner.

Saken fortsetter under bildet.

VERSÅGOD: Her serverer Ulla Solberg, kantinesjef på Greverud sykehjem, den berømte elgen med poteter, tyttebær, saus og grønnsaker.

Kortreist mat

– Dette er fantastisk. Vi håper mange setter pris på maten som er så kortreist, sier kantineleder på Greverud sykehjem, Ulla Solberg.

Hun får elgkjøttet fra sentralkjøkkenet til Oppegård kommune, og serverer det i kantinen på sykehjemmet til beboere og besøkende. Denne onsdagen ble det altså servert varm elgstek til middag klokken ett på sykehjemmet.

Les også: Elgene på Greverud ble i kveld avlivet

– Vi forsøker å lage norsk husmannskost til sykehjemmene, og elgkjøttet passet fint inn på menyen, sier hun.

Onsdag 2. mai var det Greverud og Høyås sykehjem som serverte elgstek i tillegg til at Oppegård Rådhus fikk smake på den berømte elgen. Tirsdag 1. mai ble det servert viltgryte av samme elgkjøtt på Bjørkås, Greverud og Høyås.

SKULLE SPISE GRØT: Haldor Brekke (87) trodde han skulle spise grøt i dag, men fikk heller servert en tallerken med svært kortreist mat: Greverud-elgen. – Dette var nydelig, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Tusen måltider

Det var kua og kalven som ble omgjort til mat, og selv om det «bare» er to dyr, ett stort og ett mindre, blir dette deilig mat som metter mange munner!

Les også: Elg i Elgfaret

Resultatet av slaktingen var hele 300 kilo kjøtt! Og 240 kilo av dette er altså gitt til kommunen, som igjen serveres på sykehjemmene og rådhuset.

– Grovt regnet, gir 240 kilo elgkjøtt rundt tusen måltider, sier Bekken.

Les også: Storartet 25-årsjubileum

ELGSTEK: På Greverud sykehjem ble det servert elgstek onsdag 2. mai.

En av beboerne på Greverud sykehjem, Haldor Brekke (87) var en av de første på sykehjemmet til å smake på elgen.

– Nei, dette var nydelig. Også så godt og mørt kjøtt. Og jeg som trodde jeg skulle spise grøt i dag, ler han.

 

Powered by Labrador CMS