NÆRT FORHOLD: Emilie startet som 7-åring hos Kristine Ludvigsen i Follo Dansestudio. Treneren er selvsagt imponert over resultatene eleven oppnår.

Dansen er Emilies medisin

Emilie fra Oppegård er et stort dansetalent. Hver måned må hun derimot til sykehuset for behandling.

Publisert

Tidligere i høst arrangerte Norges Danselærerforbund den årlige konkurransen Årets Danser. Follo Dansestudio kunne være stolte av mange gode plasseringer, men ingen gjorde det bedre enn Emilie Bekken (15). Hun vant den høythengende prisen Årets Danser i både singel og slow.

– Jeg hadde ikke drømt om dette i det hele tatt, og jeg er selvsagt kjempeglad, sa 15-åringen fra Dovreveien etter at hederen var klar.

Månedlige medisiner

Noen uker senere er Årets Danser for lengst tilbakelagt. Emilie tar privattimer hos Kristine Ludvigsen, men først en liten tur innom Rikshospitalet.

Emilie er nemlig ikke som alle andre dansere. Allerede da hun var liten jente forsto foreldrene at noe var galt. Emilie fikk diagnosen barneleddgikt i svært ung alder.

MÅNEDLIG DOSE: Tidligere i desember var Emilie på Rikshospitalet og fikk medisiner mot leddgikten hun har hatt siden hun var baby.

– Jeg lar ikke sykdommen stoppe meg. Det blir snarere en inspirasjon å trene, for jeg merker at det gjør godt for kroppen min, sier 15-åringen.

En gang i måneden er Emilie på Rikshospitalet og får intravenøs medisinering mot leddgikten.

– Medisinering er selvsagt bra for meg, men jeg er alltid veldig sliten samme dag som jeg har fått behandlingen. Da er det liten hensikt å dra på privattimer hos Kristine.

Imponert

Trener Kristine Ludvigsen er mektig imponert av eleven hun har hatt siden Emilie var syv år gammel.

– Vi har mye moro sammen. Emilie er selvsagt et stort talent, men det ligger også vanvittig masse trening bak. Hun har et enormt fokus. Emilie har en voldsom vilje til å prøve nye ting.

– Jeg husker da hun var liten, og det stadig kom nye teknikker hun ville prøve. Emilie så nemlig på Youtube. Det ble vanskelig for meg å bestemme dans, for hun hadde hele tiden nye ideer.

Treneren sier også at leddgikten til Emilie bare gjør prestasjonene hennes enda bedre.

– De aller fleste klarer ikke det Emilie gjør på dansegulvet.

– Vi er blitt ganske godt kjent gjennom årene. Det er ikke alltid vi er enige om alt.

– Det er jeg som får viljen min.

– Vel, det er vel mer femti-femti, svarer treneren.

Knallhard

Treningsviljen til Emilie er det ingenting å si på mens lokalavisen besøker treningslokalene. Hun terper nye teknikker, og prøver ut krevende momenter.

VANSKELIGE MOMENTER: Det er slett ikke alle som klarer det samme som det Emilie Bekken gjør på dansegulvet. Tidligere i høst ble hun Årets Danser.

– Emilie er knallhard på forberedelser. Samtidig som Årets Danser var ferdig tidligere i høst, begynte hun å tenke på NM i mai. Faktisk begynte hun å snakke om det allerede på vei ut av lokalene, sier Kristine Ludvigsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!


Emilie vil fortsette dansen lenge.

– Jeg skal fortsette så lenge den gir meg glede. Nå skal det bli godt med en liten pause, men etter nyttår skal jeg sette meg nye mål, sier hun.

Powered by Labrador CMS