Plastisbanen

LIDENSKAPELIG OPPTATT AV SKØYTER: Camilla Hille har gått på skøyter siden hun var liten og vet hva hun snakker om når det gjelder skøytebaner. I over ti år har hun spilt hockey på landslaget og er fortsatt aktiv i hockeymiljøet.

– Kast plastisbanen eller bruk den til innebandy

Varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V), mener det er en dårlig idé av ordføreren og kommuneadministrasjonen i Oppegård å legge press på at elever skal bruke plastisbanen. Hun anbefaler at plastisbanen kastes eller brukes til innebandy.

Publisert

Venstre-politikeren fra Ski har gått på skøyter siden hun var liten og vet hva hun snakker om når det gjelder skøytebaner.

– Det er ikke mulig å få en god skøyteopplevelse på plastis, det tør jeg påstå med min erfaring på feltet.

I over ti år har hun spilt hockey på landslaget og er fortsatt aktiv i hockeymiljøet.

Camilla Hille har vært svært kritisk til at Oppegård kommune har kjøpt en skøytebane av plast, etter et enstemmig vedtak i kommunestyret.

– Bortkastede penger, sa hun da banen ble åpnet 2. mars i år, og la til at Oppegård kommune hadde vært sterkt advart mot dette kjøpet.

Siden den gang har Camilla Hille ikke endret meningen. Heller tvert imot.

Les også: – Oppegård var sterkt advart mot dette kjøpet

– Kan ta fra barn all lyst til å prøve skøyter igjen

Dagens nettsak om lærerne i Oppegård som opplever press fra kommunen og føler at de blir tvunget til å ta med elevene til plastisbanen på Kolbotn, falt dårlig i smak hos varaordføreren i Ski.

– Å legge press på at elever skal bruke plastisen er en meget dårlig idé. For noen barn er dette kanskje første erfaring med skøyter på beina. Å prøve det på plastis for første gang kan ta fra dem all lyst til å prøve dette igjen. Som sagt tidligere, plastis fungerer ikke, slår Hille fast.

– Hvis skolene i Oppegård skal bruke ressurser på å reise på tur, så anbefaler jeg at de drar til kunstisbanen i Ski og kjenner ekte is under skøytene.

Camilla Hille (V), varaordfører i Ski

Hille anbefaler at administrasjonen i Oppegård sender elevene på tur til kunstisbanen i Ski istedenfor. Hun sier Ski kommune har etablert en fantastisk kunstisflate i Ski idrettspark.

Hvis skolene i Oppegård skal bruke ressurser på å reise på tur, så anbefaler jeg at de drar til kunstisbanen i Ski og kjenner ekte is under skøytene. Denne kunstisbanen er alltid åpen for alle. Dette er den fjerde sesongen den er i bruk og er kommunens mest populære møteplass, sier hun.

KUNSTISBANEN I SKI: – Denne kunstisbanen er alltid åpen for alle og er Ski kommunes mest populære møteplass, sier Camilla Hille (V), som har vært en pådriver for etablering av denne banen.
FJERDE SESONG: Dette er den fjerde sesongen kunstisbanen i Ski er i bruk.

Les også: – Vil ikke at elever skal være "maskoter" for feilslått politikk

Glimrende minibane til innebandy

Venstre-politikeren har nylig blitt valgt inn som utvalgsleder i Nordre Follo. Hun har det politiske ansvaret for blant annet kultur, idrett, folkehelse, forebygging, skoler, helsestasjoner, barnehager og friluftsliv.

BEDRE GLID UTENFOR PLASTISBANEN: Bildet ble tatt 19. mars i år på Jan Baalsruds plass på Kolbotn. 
TÅLER IKKE VINTEREN? Plastplatene svulmet opp og løsnet flere steder på banen to uker etter åpningen av plastisbanen.
SLITT ETTER TO UKER: Det anbefales å ikke bruke kunstløpskøyter på banen fordi de skader plastoverflaten.

Jeg vil anbefale at denne plasten kastes. Eventuelt kan det være mulig å bruke den med vanlige sko og innebandykøller, sier Hille.

 

Camilla Hille sier hun har vanskelig for å tro at det er mange innbyggere i Oppegård som er positive til plastisen.

Det er ikke mulig å få en god skøyteopplevelse på plastis, det tør jeg påstå med min erfaring på feltet, sier Hille.

Samtidig påpeker hun at denne banen er fin for sommerbruk:

Det kan bli en glimrende minibane til innebandy, sier Hille.

Les også: – Det føltes rett å slett ikke som at vi var på en skøytebane

Vil ta et nytt initiativ til å returne banen eller selge den

Det viste seg raskt at plastisbanen viste seg slett ikke å oppfylle kommunestyrets "Vinterland"-vedtak og hva vi var forespeilet. MDG tok derfor raskt et initiativ til å få kommunen til å returnere banen til leverandør, på bakgrunn av at den ikke innfridde forventningene verken til miljøvennlighet eller til vinteropplevelser, sier gruppeleder for MDG og varaordfører i Nordre Follo kommune, Hans Martin Enger.

Dette fikk MDG ikke gehør for hos flertallet i Oppegård kommune.

Vi vil gjøre en ny vurdering av hva vi kan gjøre med banen i 2020 når Nordre Follo er etablert, sier han.

Han sier at kanskje det finnes noen som kan ha nytte av denne banen som det er mulig å selge den til.

Det kan jo i det minste stå "nesten ubrukt og god som ny" i annonsen, sier Enger.

Han påpeker at dersom banen kommer opp på Jan Baalsruds plass igjen før jul skal det få være helt opp til den enkelte å bestemme om de vil bruke banen eller ei.

Les også: Målet om badevann innen 2030

 

Powered by Labrador CMS