LOKAL PROFF: Michelle Forsland slik hun håper å tilbringe så mye som mulig av tiden sin. Per i dag går det mye tid til å være reisebyrå, regnskapsfører, sponsoransvarlig, pr-ansvarlig og alt annet rundt golfen.

En annen type proff-hverdag

Mens Viktor Hovland cashet inn 10 millioner dollar i høst, er hverdagen som golfproff en annen for Michelle Forsland fra Sofiemyr. Nå arrangerer hun egen turnering på Oppegård golfklubb for å finansiere satsingen.

Publisert Sist oppdatert

Det er mulig å tjene ekstremt godt på å være golfproff, spesielt om du er blant de beste herrene eller de aller, aller beste damene. Om du derimot spiller på nivåene under de aller beste i dameklassen, er det bare å glemme å fly foran i flyet, eller se etter hoteller med spesielt mange stjerner.

– Ikke sett snurten av det, sier Michelle Forsland og ler på FaceTime fra forrige ukes overnattingssted i eksotiske Sør-Afrika.

Forsland fra Sofiemyr har levd livet som golfproff i to og et halvt år. Der de store stjernene som Viktor Hovland både har nok penger og folk rundt seg til å kunne konsentrere seg fullt og helt om trening og turneringer, er Michelle sin egen sponsoransvarlig, sitt eget reisebyrå og sin egen pr-avdeling. Mye av tiden og energien i hverdagen går med til organisering og til å få mest mulig ut av et skrantent budsjett. Det betyr overnatting på billigst mulig Air BnB, og konstant leting etter de billigste reiserutene.

«Null stjerner»

Fakta: Michelle Invitational

  • Lagturnering i golf i regi av Michelle Forsland og Oppegård golfklubb 25. juni på Oppegård Golfklubb
  • Lagturnering (scramble) med fire spillere per lag
  • Overskuddet går til å finansiere Forslands golfsatsing
  • Pris per lag: 12.000,- eks. mva (også mulig å melde på færre spillere for en annen pris)
  • For påmelding, ta kontakt på michelle@jacsped.no

– Det er noen interessante steder vi bor. I fjor bodde vi på tre ulike bondegårder, med haner, høner og hester rett utenfor soverommet. Har du sett «Null Stjerner» med Ine Janssen og Linn Skåber på Discovery? DER kjenner jeg meg igjen, ler Michelle.

På noen av overnattingsstedene Michelle Forsland og hennes kollegaer booker seg inn, er det litt ekstra dyreliv. Her Karoline Lund med noen «naboer».

«Vi» i dette tilfellet er i tillegg til Michelle gjerne de andre spillerne på touren – som fort blir nære venninner. Å dele på utgiftene og overnattingssteder er en god måte sørge for at pengene strekker lengst mulig.

– Det at vi er flere sammen, gjør det morsommere og billigere, sier Michelle.

Michelle skal i hovedsak spille på såkalte LET Access Tour denne sesongen. Det er nivå to i Europa, etter Ladies European Tour. Om man virkelig skal kunne leve godt av golf i kvinneklassen må man spille seg inn på den amerikanske LPGA Touren. Først da blir det virkelig klingende mynt i kassen. Men veien dit er lang, og nåløyet er supertrangt.

Fredagen vi prater med Michelle har hun misset cuten i ukens turnering på den sørafrikanske Ladies Sunshine Tour. Det betyr at hun ikke kvalifiserte seg til den siste avgjørende rundene – og betyr også null kroner i inntekt.

– Forrige uke gikk det litt bedre, da vant jeg cirka 4000 kroner, sier Michelle.

Når man tenker at det skal dekke reise, opphold og løpende utgifter i Sør-Afrika, sier det seg selv at det er et minusprosjekt.

INVITERER: 25. juni arrangerer Michelle Forsland turnering på Oppegård Golfklubb for å finansiere sin egen golfkarriere. Hun lover en hyggelig dag på golfbanen, med uhøytidelige konkurranser og fine premier.

– Det hender jo det er skikkelig tøft, når man misser noen cuter på rad og bare har utgifter. Men jeg nyter prosessen og synes det er gøy, hvis ikke hadde jeg ikke giddet, sier Michelle.

Arrangerer egen turnering

Heldigvis har Michelle noen sponsorer som hjelper til, men for å ytterligere finansiere satsingen samarbeider hun også med Oppegård golfklubb om turneringen «Michelle Invitiational» som spilles på golfbanen på Østre Greverud 25. juni.

 Her kan bedrifter og privatpersoner kjøpe deltakelse, og overskuddet fra turneringen går til Michelles satsing.

– Dette er en firmaturnering med en del av mine og klubbens sponsorer, samt andre firmaer som kjøper og melder på lag. Vi spiller lagturnering (scramble) – da kan alle være med uansett nivå. I tillegg blir det ekstra konkurranser som «beat the pro», «closest to pin» og «longest drive», forteller Michelle.

Akkurat nå jobber Michelle knallhardt med å få inn gode premier. Hun nevner blant annet høykvalitets golfballer, headset, gavekort og ikke minst et Ryder Cup-flagg. Men her kommer det mer, garanterer Michelle. Det vil også serveres frokost før runden, og lunsj under premieutdelingen etter runden.

Ikke alle stedene golfjentene bor er strømforsyningen helt pålitelig. Her prøver Julie Boysen Hillestad å spille brettspill i mørket.

– Ta gjerne med kunder, venner eller ansatte. Det er fin mulighet for networking og teambuilding og jeg håper at de som vil støtte meg også får noe igjen for å delta. Det blir uansett en hyggelig dag på golfbanen, lover Michelle.

Om du ønsker å bli med på turneringen og hjelpe Michelle litt på veien, kan du ta kontakt med henne på michelle@jacsped.no. For ja, det er som nevnt Michelle som gjør det meste selv.

Om man ikke har anledning til å delta i turneringen, er det også mulig å bli med i Michelles «birdieklubb» for å støtte henne. Da gir man et valgfritt beløp i støtte per birdie Michelle gjør i turneringer i løpet av sesongen. For mer informasjon om birdieklubben, klikk her.

Klar for stor turnering

Neste mulighet for Michelle starter torsdag denne uken i Joburg Ladies Open i Johannesburg. Det er en av de større turneringene hun får spille i år, siden dette er en turnering som er et samarbeid mellom den sørafrikanske Sunshine Tour og Ladies European Tour – og altså teller på det øverste nivået i Europa.

Michelle forteller at spillet har vært variabelt så langt denne sesongen, men at det dessverre foreløpig har vært mest godt spill på trening.

– Det går greit, men ikke fantastisk. Det går opp og ned, noe de som spiller golf nok vil kjenne seg igjen i. Jeg har gode perioder på trening og ser at det kan bli bra, men jeg får det ikke helt til som jeg vil når jeg gjelder, sier Michelle og vi hører litt mer enn anelse frustrasjon i stemmen.

Du kan følge Michelle i Joburg Open fra torsdag ved å klikke her

Powered by Labrador CMS