EVENTYRLIGE FIGURER: Overalt i løypen kan du risikere å treffe på både skumle og søte eventyrfigurer.

Her er årets program for årets Eventyrfestival

Gå ikke glipp av noe under Eventyrfestivalen! Her er den komplette listen over alt det eventyrlige du kan oppleve!

Publisert

Helgen 23.-25. september er det Eventyrfestivalen i og rundt Kolben, og i år er programmet ekstra jazzet opp i forbindelse med feiringen av Kullebunden Jazz sitt 10-årsjubileum.

Eventyrfestivalen er et av årets høydepunkter for små og store i kommunen, med stemningsfull eventyrsti, musikk og underholdning for hele familien på torget, olabilløp og mye mer i løpet av den tre dager lange eventyrfesten.

Årets festival står altså i jazzens tegn siden den sammenfaller med Kullebunden Jazzklubbs jubileum og det vil være jazzinnslag i flere av festivalens aktiviteter.

PS! Les det komplette programmet under bildet!

Her er programmet

TROLLDANSEN: Hvert år møter du småtroll, som heldigvis bare er små Oppegård-barn i trollete kostyme!

Det er mye som skjer denne helgen, og nye oavis.no gir deg den komplette oversikten, slik at du ikke går glipp av noe!

EVENTYRLIGE FIGURER: Overalt i løypen kan du risikere å treffe på både skumle og søte eventyrfigurer.

Fredag 23.september

Kl. 18.00 går den tradisjonelle Eventyrstien av stabelen ved Gjersjøen. Magisk sti med oppgaver, musikk og underholdning.

Opplev mystikk, troll, hekser og søte små vetter i skumringen i skogen! Mange lokale lag- og foreninger deltar med egen stand, og det er ikke umulig at du kommer til å se en og annen eventyrkarakter der ute i skogen. 

Delta også rebusløpet og vinn flotte premier! Dette er både spennende og morsomt å oppleve for både liten og stor. Husk å ta med deg godt fottøy, og en god lommelyke kan også være kjekt å ha, siden det er ganske så mørkt der inne i skogen når solen går ned!  Billetter kan kjøpes på kolben.no

MARKEDSDAG: Det blir mange opplevelser under den tradisjonelle markedsdagen på lørdag!

Her er klokkeslettene for fredagen

  • Kl.11.00–11.40 Eventyrstund i biblioteket: Trolltreff. Marja Liisa og Agnethe synger, spiller og forteller. Gratis adgang. Passer for barn fra tre år.
  • Kl.18.00–21.00 Eventyrstien ved Gjersjøen. Magisk kveldstur i skogen for hele familien. Start nederst i slalåmbakken. Oppgaver og underholdning i regi av lokale lag og foreninger. Husk godt fottøy, lommelykt og blyant. Begrenset med parkeringsmuligheter. Inngang kr 30 per person. Unngå kø! Kjøp billett på nett eller i biblioteket kr 25. NB! Siste start kl. 20.00. For info og billettkjøp: www.kolben.no
GLEDER SEG: Nå skal jazzklubben feires! Kveldens hovedattraksjon er Hilde Louse Asbjørnsen (foran) og KABA Orchestra, mens oppvarmingen er det blant annet Erik Egge Jordheim (bak f.v.) og Birgitte Hellwig som står for.

Lørdag 24.september

Markedsdagen arrangeres på Kolbotn torg fra kl. 12.00. Underholdning fra utescenen på torget, boder, Barnas Loppetorg, eventyrjazzkonsert for barn, aktiviteter ved Kolbotnvannet med mer.

Det blir også barnejazz i eventyrlig stil i biblioteket. Kullebunden Jazz byr på Eventyrjazz for de minste med Geitekillingen, som  vil gjerne vise barna hvor flink den er til å telle, og Nils og Espen til å spelle. På mange strenger! Eller kanskje heller på rør og skinn! Alf Prøysens historie om «Geitekillingen som kunne telle til ti» fortelles og illustreres musikalsk i forestillingen, som er gratis!

FART OG SPENNING: Kolbotn Grand Prix arrangeres for tiende gang søndag. Møt opp og se århundrets billøp!

Etter dette er det klart for den store bursdagsfesten for Kullebunden Jazz, med konsert med Hilde Louse Asbjørnsen og KABA Orchestra, samt lokale talenter. Hilde Louise Asbjørnsen, jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, har gitt ut ti kritikerroste album i jazzens grenseland. Under Kullebunden Jazz sin jubileumskonsert slår hun seg sammen med KABA Orchestra, et 12-manns ministorband, bestående av Norges ypperste jazzmusikere. Konserten går av stabelen i Sal 1 i Kolben klokken 20.00, og billetter kan bestilles via kolben.no.

MYE HISTORIE: Oppgangssaga er en del av Gjersjøelva natur- og kulturpark, og den kan sees med mye annet også søndag.

Klikk her for å lese mer om konserten

Her er klokkeslettene for lørdagen

  • Kl.11.45–12.15 Jazzkonsert i Rådhusparken med Vika band
  • Kl.12.00-13.00 Eventyrjazz for de minste i biblioteket. «Geitekillingen» Gratis adgang. Passer for barn fra tre år.
  • Kl.12.30–15.30 Markedsboder på torget. Mulighet for gode kjøp. Hoppeslott, funball og kanopadling! Malerklubben maler med barna. Barnas loppetorg. Ta med leker du vil selge/gi bort.
  • Underholdning fra scenen: Åpningstale ved Stig Vangsnes, vinner av Frivillighetsprisen 2015. Kolbotn-Garden, Lotus Barnegospel,  Teatergruppa Frøya,  Opal – Innslag fra Peter Pan,  Jazzspirer,  Vika Band,  Oppegård kulturskole - Æsthetica,  Lansering av BUA Oppegård,  Oppegård skolemusikkorps, Hits ‘76, KoKo – Innslag fra KoKo og Haakons Eventyrkonsert og kåring av vinnerne av Eventyrstien og Historielagets quiz
  • Konferansier: Haakon Esplo
  • Kl.16.30 Kolben kino: Gilberts Grusomme Hevn
  • Kl.20.00 Kolben sal 1: Kullebunden Jazz–Jubileumskonsert – Hilde Louise & KABA Orchestra.

Søndag 25.september

KLAR FOR Å TRYLLE FREM FLOTTE SANGER: Haakon Esplo underholder sammen med KoKo søndag ettermiddag.

Søndag blir det litt av et Kinder-egg, med både fart og spenning i det tradisjonelle olabil-løpet, lokalhistorikk med den eventyrlige ettermiddagen i Gjersjøelva natur- og kulturpark, og ikke minst musikalske opplevelser med KoKo og Haakon Esplo!

Det blir lokalhistorisk dag ved Gjersjøelva natur- og kulturpark fra kl. 12.00 og Olabilløp kl. 14.00 ved Kolbotn skole preger utendørsprogrammet under Eventyrfestivalens siste dag søndag.

Vandring og omvisning i det historiske området ved oppgangssaga og langbygningen.

Det tradisjonsrike Olabilløpet finner sted ved Kolbotn skole og har i år ti-års jubileum. Møt opp og hei frem deltagerne i århundrets billøp på Kolbotn!

Klikk her for å lese mer om Kolbotn Grand Prix

Eventyrfestivalen avsluttes klokken 16.00 i Sal 1 i Kolben med KoKo og Haakons Eventyrfest. I denne forestillingen som avslutter Oppegård kommunes Eventyrfestival, får du oppleve flott samspill med Kolbotn Konsertorkester og Haakon Esplo på scenen.

Det blir eventyr, sang, musikk og innslag som får deg til å knekke sammen av latter, der den noe frekke buktalerfuglen Anton Berg gjerne vil ta over hele showet. Billetter kjøper du via kolben.no

Her er klokkeslettene for søndagen

  • Kl.12.00–16.00 Familiedag ved Gjersjøelva natur- og kulturpark. Åpent museum (kl.12.00–16.00), Oppgangssaga kjøres (kl.12.00–13.00).
  • Demonstrasjon av kvern og sag (kl. 12.00–13.00). Fisking i elva (kl.12.00–14.30) og grilling ved saga (kl.14.00–15.00). Oppegård Husflidslag har salg av nystekte sveler, kaffe og saft ved kvernhuset (kl.12.00–14.30). Arr: Gjersjøelva natur-og kulturpark og Oppegård Jeger-og fiskeforening.
  • Kl.14.00 Kolbotn Grand Prix 10–års jubileum. Kåringer, høy fart og spenning i samarbeid med rallyfører Pekka Lundefaret. Påmelding av bil: vassbonnfritidssenter@gmail.com Arr.: Nærmiljø, Oppegård kommune.
  • Kl.16.00 Kolbotn Konsertorkester: KoKo og Haakons eventyrfest. Eventyr, sang og musikk med Kolbotns eget konsertorkester, fyrverkeriet Haakon Esplo og den frekke buktalerfuglen Anton. For hele familien. Det koster 100 og 150 kroner å komme inn. 

PS! Oppegård Avis og nye oavis.no ønsker deg en eventyrlig helg!

Powered by Labrador CMS