SJEKK GLEDEN: Spenningen og gleden var både til å ta og føle på da utenriksminister Anniken Huitfeldt og Tore Haugen dro av tildekningen. Prosjektleder Severin Brevik følger spent med til venstre.

Eventyrlig Amundsen-avduking

Utenriksminister Anniken Huitfeldt og tidligere Oppegård-ordfører Tore Haugen fikk sjarmøretappen da Amundsen-bysten skulle avdukes. Og som de leverte!

Publisert Sist oppdatert

Det er virkelig noe poetisk og vakkert over at polarhelten og verdensmannen Roald Amundsen nå står ved Kolbotnvannets bredd og skuer opp over Jan Baalsruds plass, mot ærverdige Kolbotn stasjon.

Og den hardtarbeidende jubileums-komiteen, anført av Severin Brevik, kunne ikke bedt om en bedre anledning for den store avdukingen, enn årets Eventyrfestival.

STAPPFULLT: Jan Baalsruds plass var fylt til randen under lørdagens eventyrfestival

Jan Baalsruds plass og Kolbotn sentrum krydde av glade folk, og svært mange av dem tok turen ned mot Veslebukta og Kolbotnvannet, da klokken tikket mot 13.

Jubileum nummer 2

Der fikk de høre toner fra dyktige Kolbotn Konsertorkester, rosende ord fra allerede nevnte Breivik, før både utenriksminister Anniken Huitfeldt og den tidligere Oppegård-ordføreren Tore Haugen snakket om betydningen Oppegård og Kolbotn hadde for Amundsen, og vice versa.

Blant annet fortalte sistnevnte at det var omtrent på nøyaktig samme sted som bysten nå står, at Amundsen ble hedret med æresmedlemskap i Kolbotn IL i 1926. Da iført hvit dress, ifølge Haugen.

Der var han ikke til stede, men det var han i høyeste grad da oppegårdinger feiret Amundsen «100-års dag» for hele 50 år siden.

Sjekk den gleden!

Så var det endelig duket for det alle hadde kommet for, nemlig selve avdukingen. Og som du kan se av bildene under, så var det ikke bare publikum som gledet seg over det de fikk se...

Det gjorde så definitivt utenriksministeren, eks-ordføreren og pådriveren også.

HAL OG DRA: Utenriksminister Anniken Huitfeldt og tidligere Oppegård-ordfører dro i hver sin ende for å fjerne det hvite kledet, mens Severin Breivik følger spent med.
LITT TIL: Sjekk gliset til utenriksministeren i det kledet begynner å nærme seg. Brevik (t.v.) står klar i tilfelle skjær i sjøen.
NEEEEEESTEN i MÅL: Ingen tvil om at ministeren tok oppdraget på største alvor. Tore Haugen bidrar fra sin side.
ØYEBLIKKET: Endelig er den hvite duken borte og både Anniken Huitfeldt, Tore Haugen, Severin Breivik får se kunstverket på nært hold.
RØD-BLÅTT SAMARBEID: Sjelden har vi sett et bedre samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Høyre enn dagens avduking av den nye Roald Amundsen-bysten.
Powered by Labrador CMS