MAKS PULS: Bror av daglig leder Kim Balslev er Jørn Balslev (forrest i bildet), og driver Maxpulse, som er et datterselskap av Expert Reiser. De tilbyr aktive reiser, som for eksempel denne opplevelsen hvor de syklet Den Store Styrkeprøven fra Gjøvik til Oslo.

Reise = opplevelser

Fellesferien banker på døren, og for mange betyr det ut på tur! Vi har samlet de beste reisetipsene fra vår lokale reiseekspert på Trollåsen.

Expert Reiser AS kaller seg næringslivets turoperatør, og er et selskap som skreddersyr reiser hovedsakelig til større grupper, som for eksempel arbeidsplassen.

Det er nok flere av Oppegårds innbyggere som skal på tur i sommer med vennegjengen eller familien, og selv om denne turen kanskje er godt planlagt allerede, kan det være lurt å høre hva reiseekspertene har å si.

Sørg for at gruppen forplikter seg

REISEEKSPERT: Daglig leder i Expert Reiser AS, Kim Balslev.

– Mitt beste tips er å opprette en reisekomité tidlig som skal planlegge turen. Jo færre kokker, jo mindre søl. I tillegg er det viktig å tidlig bli enige om hvor og hvem som skal reise, og at de forplikter seg til turen. Hvis muligheten er der, er det ofte noen som trekker seg i siste liten, og da går det ut over resten, sier Kim Balslev, daglig leder i Expert Reiser AS.

Les også: Ulovlig fjerning av måkeegg

I tillegg foreslår han å lage en bankkonto hvor man betaler inn en viss sum, kanskje på et par tusen kroner, flere måneder i forveien. Gruppen som skal reise, om det familie, vennegjeng eller jobb, må også bli raskt enige om hvor mye dette skal koste.

– Erfaringen min er at man har veldig lyst til å dra på tur i februar, men i juni har man ikke råd, sier han.

Aktiv ferie

Og hva skal man bruke disse pengene på, da? Jo, det «nye» er aktive ferier.

– Det er litt i tiden nå, aktive reiser. Det sier seg selv, men det er altså reiser hvor man ikke bare ligger stille på stranden i «syden», men opplever ting og er fysisk aktive, forklarer reiseeksperten.

Les også: Se bildeserie fra Tryllefløytenes forestilling

Dette er kanskje ikke for småbarnsfamiliene som har nok med å holde styr på ungene på stranden, men hvis man har litt eldre barn, eller en en vennegjeng, er dette måten å reise på, mener Balslev.

– Hva med å sykle fra vingård til vingård i Frankriket? Eller en vandretur i Alpene? Vi ønsker å få mer igjen for pengene og tiden nå enn før. Nå kan alle være reiseplanleggere, informasjonen er så lett tilgjengelig, og det har nok gjort at vi er litt mer kresne nå enn før, sier han.

MAKS PULS: Bror av daglig leder Kim Balslev er Jørn Balslev (forrest i bildet), og driver Maxpulse, som er et datterselskap av Expert Reiser. De tilbyr aktive reiser, som for eksempel denne opplevelsen hvor de syklet Den Store Styrkeprøven fra Gjøvik til Oslo.

Saken fortsetter under bildet. 

Alle er jo reiseeksperter nå til dags...

Er det fortsatt marked for reisebyråer, da?

– Ja, vi mener at det fortsatt er marked for det, fordi det krever mye tid og kunnskap for å planlegge en god tur for en større gruppe, og det er mye som må organiseres. Reisebyråene sørger for kvalitetssikring, garantier og rettigheter man ikke alltid får som privatpersoner, sier han.

Les også: I høst blir det norsk kvalitetsmusikk

Expert Reiser AS har et annet selskap som heter Maxpulse, som skreddersyr nettopp dette: aktive reiser.

– Det koster litt mer med disse reisene, men til gjengjeld har man garantiene. Det er jo slik det er med skredersøm, forklarer han.

Fakta om Expert Reiser AS

  • Expert Reiser ble stiftet i 1982 og registrert som aksjeselskap i 1984
  • De er en 3.-generasjonsbedrift som holder til på Trollåsen.
Powered by Labrador CMS