JAN BAALSRUD PLASS: Arrangørene håper mange innbyggere kommer til en fredelig markering for fred, søndag klokken 15.00.

Slik blir fredsmarkeringen i Kolbotn sentrum

Arrangørene bak den fredelige fakkelmarkeringen i Kolbotn sentrum har programmet klart. Her er det du bør merke deg.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg dagen for det fredelige arrangementet «Barn og unge for fred». Det betyr også at det meste rundt programmet begynner å bli klart.

Her er noen tider det er viktig å merke seg angående søndagens arrangement:

Det blir oppmøte klokken 15.00 på Jan Baalsruds plass i Kolbotn sentrum, nærmere bestemt rett utenfor inngangen til Kolben. Her starter arrangementet med en tale fra arrangørene, hvor også generell informasjon vil bli gitt. 

15.15 blir det diktlesning av Sara Forsberg 

15.20 blir det en tale/apell av Paal Sjøvall 

15.30 blir det dikt av Marianne Mørk

Cirka 16.00:  Fakkeltoget vil starte cirka 16.00 og gå fra Kolben, opp forbi Mega og rundt det gamle rådhuset, for så å ende opp på Jan Baalsruds plass igjen. Her avsluttet arrangementet.

Arrangørduoen Catrine Nilsen og  Nina Rebekka Forsberg har en viktig oppfrodring.

– Vi gleder oss, men vi må også igjen minne om at dette er et arrangement rettet mot barn og unge for fred. Vi håper alle viser hensyn, sier de to.

ARRANGØRER: Nina Rebekka Forsberg og Catrine Nilsen er initiativtakerne bak fredsmarkeringen på Kolbotn.

Utstilling

Parallelt med dette vil Kolbotn bibliotek være åpent for å ta i mot tegninger fra barna som har tegnet. Temaet her er håp/fred. Catrine Nilsen håper på mange bidrag.

– Det vil være mulig å levere tegningene både på søndag og gjennom hele utstillingsperioden, så dersom du ikke har tegnet til søndag, kan du levere dette senere, sier hun til Oppegård Avis. 

Biblioteket vil også kunne tilby samtaler og litteratur relatert til barn og tematikken gjennom hele utstillingen. Utstillingen åpner mandag 13. november i bibliotekets lokaler og vil henge i hele 14 dager. 

– Biblioteket oppfordrer barn og unge til å komme for samtaler og tips om litteratur rundt tematikken dersom dette skulle være ønskelig, fortsetter Nilsen.

Salg av boller og fakler

Når det skal arrangeres fakkeltog, er det viktig å ha nok fakler. Fra arrangørens side er det viktig å understreke at de har kjøpt inn et begrenset antall fakler. De oppfordrer derfor folk til å komme utstyrt med fakler på egen hånd.

– Vi har ca 100 fakler til salgs, som koster 20 kroner stykket. Vi oppfordrer folk til å ta med egne fakler, for vi vet rett og slett ikke hvor mange som kommer til denne markeringen, sier de to arrangørene. 

I tillegg til fakler vil det også selges boller på plassen. Her betaler man et valgfritt beløp, som vippses til inntekt for Redd Barna. 

Powered by Labrador CMS