PODKAST-DUO: Ole Kristian Thjømøe og Christian Wessel har stort suksess med FPL-podkasten «Wildcard FC» Vi inviterte dem til Kolbotn for en real Fantasy-prat.
PODKAST-DUO: Ole Kristian Thjømøe og Christian Wessel har stort suksess med FPL-podkasten «Wildcard FC» Vi inviterte dem til Kolbotn for en real Fantasy-prat.

Follo-duo har gjort fantasi til virkelighet

Hver uke babler disse to gutta om alt fra «utekatter», den beste ribbeoppskriften til underliggende tall for midtbanen til Brentford. Det har sørget for titusenvis av lyttere for podkasten «Wildcard FC».

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har interessen for Fantasy Premier League (FPL) tatt totalt av i Norge. En vesentlig del av æren har Ski-gutten Christian Wessel og Kolbotn-fysio Ole Kristian Thjømøe. Førstnevnte har vært en fast stemme i podkasten i årevis, mens Thjømøe har vært co-host det siste året.

Før vi greier ut, utfordrer vi dem til å forklare de leserne som ikke vet hva FPL er, hva i alle dager vi holder på med.

– Veldig enkelt forklart er dette et spill hvor du skal sette opp et lag med 15 spillere, og hvor mye poeng du får, avhenger av hvor bra dine spillere har gjort det i virkeligheten, begynner de.

– Det er gøy

Forklaringen er enkel, men presis. De kunne forklart konseptet i timevis, men enten så vet du, eller så gjør du det ikke. I år er det over 10 millioner spillere på verdensbasis, og svært mange i Norge. Årsaken er enkel.

– Jeg tror det korte svaret er at det er gøy, svarer Christian.

– Og veldig lavterskel gøy. Det er både gratis og ekstremt enkelt å komme i gang. Kall det gjerne en slags mild form for betting, uten penger. I stedet for å vinne eller tape penger, er det gleden og frustrasjonen over poeng som kommer, eller ikke kommer, supplerer Ole Kristian.

– Det er også veldig lite som skal til før man han noe å snakke om med veldig mange mennesker. For min del gjør det helgene enda gøyere. Når man er «den eneste» som har valgt en spiller som gjør det bra. Jeg tror mange spillere kan kjenne seg igjen i det, sier Christian.

– Jeg nekter å tro på deg

Praten kunne trolig pågått i timevis, uten et eneste spørsmål, men innimellom skyter vi inn ting vi lurer på. Denne gangen til fysioterapeuten Ole Kristian.

– Hva gir deg mest tilfredsstillelse? Å løse opp en «lumbago fra helvete», eller at 5,4-midtbanespilleren din med 0,9 prosent eierskap, scorer 13 poeng?

– Fantasy gir nok mest glede der og da, men det er nok den ryggen som på sikt gir meg mest likevel, flirer han.

– Jeg nekter å tro på deg, flirer Christian. – Det der var for diplomatisk.

Ribbe og pukk

I den populære podkasten har samtalene en tendens til å skli ut, uten at en eneste lytter faller av. Praten kan når som helst handle om ribbe, definisjonen på pukk eller annet rør. Virkeligheten er ikke veldig annerledes.

– I Ski hadde vi en karakter i svømmehallen vi kalte badstu-Geir, begynner Christian, i det vi penser innom oppveksten i Ski.

Vi lar resten av historien være opp til fantasien til de som leser.

– Har «FPL» blitt mer og mer en jobb for dere, eller er det like mye hygge fortsatt?

– Jeg kjenner meg igjen med premisset i spørsmålet, begynner Ole Kristian. – Nå har ikke jeg vært med like lenge som Christian, men jeg kan kjenne litt på det at det ikke bare er lek og hobby lenger. Nå må jeg liksom levere litt hver uke, sier han.

LOKAL LINK: Mens Ole Kristian (t.v.) jobber som fysioterapeut på Sofiemyr, er Christian oppvokst i Ski. Her midt i hjertet av Kolbotn.
LOKAL LINK: Mens Ole Kristian (t.v.) jobber som fysioterapeut på Sofiemyr, er Christian oppvokst i Ski. Her midt i hjertet av Kolbotn.

Hater ufortjente poeng

– Hva er det verste med Fantasy?

– Det enkle svaret er når det går bra med vennene dine og dårlig med deg, begynner Christian.

– Og spesielt når de ikke fortjener det, skyter Ole Kristian inn.

Det er vel ingen underdrivelse at de fleste som spiller, kan kjenne seg igjen i akkurat det.

«Utekatt» og «Bala Garba»

Det er knapt en norsk «FPL-manager» som ikke har humret eller hyl-flirt av noe Christian Wessel har sagt. Spesielt er de mange uttrykkene som har gjort han til noe i nærheten av en podkast-legende. Det er spesielt ett uttrykk han er stolt over at har festet seg.

– «Utekatt» er jeg veldig fornøyd med. Den sitter. Det er dessuten noe av det sanneste i verden at det finnes ute- og innekatter i FPL, «forklarer» han.

Beklager til enkelte av dere lesere, men det er bortimot håpløst å forklare betydningen til en uinnvidd på en annen måte enn at en spiller som er en utekatt, ikke har særlig verdi i Christians øyne.

Andre, mer eller mindre uforståelige metaforer, er at noe kan være «Bala Garba», eller «meep-meep». Det første antyder at noe er bra, det andre ikke.

– Vet du at jeg er venn med Bala Garba? Han ønsker meg godt nytt år hvert år han. Det er noe av det fineste jeg kan si det, at noe er helt Bala Garba, sier han til latter fra co-hosten.

Syk gjesteliste

Selv om duoen klarer seg utmerket godt på egen hånd, har de hatt et a-lag av dimensjoner på gjestelisten. Hockey-stjernen Zucarello har vært der, Mads Hansen, Morten Ramm og Einar Tørnquist likeså. Også Bernt Hulsker da, før han plutselig ble en «persona not grata» tidligere i år.

– Vi inviterer i hvert fall ikke folk fordi de er gode i Fantasy. Vi inviterer folk vi vil snakke med og liker. Det er kanskje det viktigste suksesskriteriet vi har. Da blir stemningen og praten best, forklarer de.

5 kjappe til Christian:

Balkan eller O´Olearys?

– *Latter*. Soleklart Balkan.

Ski bad vs The Well?

– Ski bad. Lett. Jeg er ikke noe spa-mann.

Ski storsenter eller Kolbotn Torg?

– Det å dra på Spaceworld på Ski storsenter og se på dataspill var barndommen min. Enkelt valg.

Yngve Hågensen eller Kjell Magne Bondevik?

– Hågensen. Jeg er jo en fagmann jeg. Yngve er en god Ski-representant, men jeg liker Bondevik også. Han er en luring.

Midtsjøvann eller Ingierstrand?

– Det er verre. Midtsjøvann er et drittvann, så her må jeg velge Ingierstrand. Vi dro heller til Gjersjøen og bada, enn til Midtsjøvann.

Duoen har etter hvert kommet i en posisjon hvor de ikke trenger å invitere folk fordi de må, men fordi de har lyst.

Samtalen om betting-sponsing, såkalte patreons og favorittgjester avbrytes av Napolis tredje scoring mot Liverpool. Bortsett fra den ene O´Learys-gjesten med lyseblå Napoli-drakt er det en trykkende stillhet i lokalet.

Skal tilbake til Ski

Siden det tross alt er de lokale linkene til Christian og Ole Kristian som gjør at Oppegård Avis kan sitte og prate FPL på O´Learys en onsdagskveld, freser vi gjennom de lokale spørsmålene.

– Som Ski-gutt, hvilket forhold har du til Kolbotn og Oppegård?

– Det eneste er vel at jeg har veldig mange kompiser herfra. 87-guttegjengen fra Kolbotn er en kremgjeng som holder sammen fortsatt, sier Christian.

Akkurat som i podkasten, blir det med én setning om spørsmålet som ble stilt, før han avbryter seg selv med et nytt tema. Nå er det Oslo-restauranten Szechuan Chengdu som blir tema. Slett ikke overraskende hvis du har hørt noen episoder før.

– Vi har snakket så mye om det at hver gang jeg kommer inn der, så ser jeg noen som kjenner meg igjen på grunn av podkasten. Det er lytterne våre som er der. Skjeggete menn som bestiller kjøtt. Det er så deilig, flirer han.

– Så det var ikke noe rivalisering mellom Kolbotn og Ski den gang, prøver vi?

– Det var mer Langhus egentlig. Jeg skal tilbake til Ski en gang. Jeg er ikke så langt unna. Må bare treffe en dame og få meg labrador, så blir det rekkehus på Hebekk. Nå har jeg levd Oslo-fasen i ti år og det er nok. Jeg vil inn på Coop-en og handle meg en indrefilet før lagoppstillingen kommer og spise pizza på «Don Pablos» når jeg vil. Det er den beste pizzaen i Norge det, slår han fast.

Merker naget

Ole Kristian, som foreløpig har jobbet i kommunen i et års tid, har allerede fått kjenne rivaliseringen mellom Oppegård og Ski på kroppen. Han har rettere sagt kjent på kroppen til folk snakker om det.

– En del av mine eldre pasienter har mye nag for dette med sammenslåingen, det har jeg merket meg. Den historien får jeg ganske ofte ja, og særlig fra pasientene litt oppi årene. Det andre spørsmålet som går igjen, er om jeg har vært på The Well. Det vil folk gjerne vite, ler Ole Kristian før han legger til rosende ord om både klinikken har jobber på og kollegene sine.

– At du jobber på Sofiemyr, gjør deg mer likandes, smeller det plutselig fra Christian. – Hadde du jobbet på Smestad, hadde jeg likt deg mindre, flirer han.

Kan du slå oss?

Har du lyst å måle krefter mot Wildcard-duoen, undertegnede eller andre Oppegård-avis-lesere? I forbindelse med denne saken har vi opprettet vi en egen liga; Oavis Open.

Klikk på denne linken for å melde deg inn.

Blir du bedt om å taste inn ligakode, så er dette: hoexcp.

Det er helt gratis og veldig moro!

Powered by Labrador CMS