– VELG RIKTIG: – Gardiner gjør rommet mer sofistikert og danner en fin ramme mellom miljøet ute og inne. De demper romklang og gir et mykere hjem. Uttrykket og stemningen du får ved å velge gardiner i et rom er mange, så utfordringen blir å ta det rette valget, sier Lisbeth Hellevik fra Fargerike Kolbotn.

Lunt og koselig med gardiner

– Gardiner er den store interiørtrenden denne høsten, sier daglig leder for Fargerike Kolbotn, Lisbeth Hellevik (55).

Publisert

Hellevik sier tekstiltrenden er super for deg som har lyst til å fornye hjemmet ditt og gjøre det lunt og koselig i en fei. Hun viser oss noen av nyhetene innen tekstiler.

– Det er lett å gjøre et minimalistisk hjem til et koseligere og lunere hjem ved bruk av flotte gardiner. Velger du riktig, får du et bedre inntrykk av innemiljøet, sier hun.

Trendy farger

FINE KOMBINASJONER: Det finnes mange flotte stoffer som kan kombineres med tynne tekstiler.

– Det er støvete eller litt «skitne» farger som er trendy nå. Du kan velge mellom alt fra grønn eller blå, brungul eller terrakotta, som er varme og gode farger, sier Hellevik.

FINE KOMBINASJONER: Det finnes mange flotte stoffer som kan kombineres med tynne tekstiler.

Hun sier det er gøy å eksperimentere, men det krever at du må tørre prøve noe nytt.

– Det finnes tekstiler i ulike stoffer og farger, så det er lett å skape et finere hjem. Det er bare fantasien som setter grenser, påpeker hun.

Voluminøse gardiner

Hellevik sier mange er nå opptatt av å skjerme innsyn fra naboer og vei rett utenfor, og dempe akustikken, og da kan gardiner være til nytte, i tillegg til det estetiske aspektet.

– Det er voluminøse gardiner fra tak til gulv som er trenden for tiden. De skal brukes rikelig og i flere høyder. Korte høyder vil virke bare avstumpende på rommet, påpeker hun.

På soverommet anbefaler hun å bruke mørkleggende gardiner foran og tynne gardiner bak.

EKSKLUSIVT: Mange prøver nå å skape en slags hotellfølelse på soverommet. Da spiller bruk av gardiner en sentral rolle.
SKINNER: Det er de tynne metall-skinnene som er mest popoulære nå.

– Det blir eksklusivt og flott! Mange prøver nå å skape en slags hotellfølelse hjemme, og da er det en slik bruk av gardiner som spiller en sentral rolle, sier Hellevik.

Går i ett med taket

Fargerike-konsulenten anbefaler også å investere i skinner som skal festes i taket. Ifølge henne selger de mindre og mindre av de enkle gardinstengene.

– Det som vi selger mest av er tynne metallskinner, enten enkle eller doble, som går i ett med taket. Vi tar gjerne mål på disse og hjelper med det praktiske når vi er hjemme på besøk hos kundene, sier hun.

Miljøvennlige tekstiler

– De fleste av tekstilene som vi selger i dag er allergivennlige. Husk at tekstiler ikke gir mer støv, men de binder det. Har du astma eller allergi, må du bare fjerne støvet oftere, sier Hellevik.

Er du opptatt av dette, anbefaler den erfarne Fargerike-konsulenten å velge bambus eller syntetiske og andre miljøvennlige stoffer.

– Vi ser også at flere syntetiske stoffer har overtatt for ull på grunn av sine egenskaper, sier Hellevik.

Les også: – Gjør hagen din mer spennende

Powered by Labrador CMS