SJEKKER FARTA: Gruppeleder Rune Dahl i Utrykningspolitiet måler farten til bilistene i Valhallaveien på Tårnåsen.
SJEKKER FARTA: Gruppeleder Rune Dahl i Utrykningspolitiet måler farten til bilistene i Valhallaveien på Tårnåsen.

– Dere kan godt få stå her hver dag

Politiet har hatt en aktiv helg i lokalmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag stilte politiet seg opp uten Extra Hellerasten. Med laser og kikkert var det kombinert farts- og beltekontroll, samt at det ble slått ned på mobilbruk.

– I dag har det vært veldig rolig. Det høyeste til nå har vært 45 kilometer i timen 30-sonen. Vi registrerer at det er mye trafikk her, og denne veien brukes som gjennomgangsåre til Sofiemyr i stedet for Skiveien, sier Rune Dahl.

Tatt godt imot

Flere dagligvarekunder stoppet også opp for å snakke med politibetjentene.

– Dere kan godt få stå her hver dag. Her er så mye råkjøring, utbrøt en dame med fulle bæreposer.

Senere på dagen fredag twitrer Øst poltidistrikt om følgende resultat av kontrollen på Tårnåsen:

– Syv førere ble bøtelagt for fartsovertredelser, høyeste hastighet ble målt til 45 km/t i skiltet 30-sone. Ytterligere to førere ble bøtelagt for mobilbruk og én fører for manglende bruk av bilbelte.

Høy fart på E6

Poltiet var derimot ikke ferdig i lokalmiljøet. Lørdag var det promillekontroll på Skiveien ved Kobotn. Øst pollitidistrikt meldte at 20 førere ble sjekket, og alle var kjørbare.

En som derimot trolig må vente litt med å kjøre bil igjen, er førereren politiet stoppet på E6 ved Taraldrud lørdag. Vedkommene ble mål til 158 kilometer i timen i 90-sona. Ikke overraskende ble førere anmeldt og førerkortet beslaglagt.