RIS TIL SYKEHJEMMENE: Sanitetskvinnene har laget egne fastelavnsbusker til de seks sykehjemmene i Nordre Follo. Her er busken som får pryde resepsjonen på Greverud sykehjem de neste dagene.

En spesiell fastelavn

Korona stoppet salget av sanitetskvinnenes fastelavnsris, men de tenkte kreativt.

Publisert

En kjent og kjær tradisjon hvert år er å møte sanitetskvinnene når de gjør klar hundrevis av fastelavnsris som selges på faste steder rundt om i kommunen. I år måtte sanitetskvinnene derimot tenke annerledes.

– Det er dessverre ikke mulig for Oppegård og Ski Sanitetsforening å selge fastelavnsris i år. Det er 75 år siden riset ble laget for første gang, skriver Sissel Jacobsen i den lokale sanitetsforeningen i en epost til lokalavisen.

Sanitetskvinnene lar seg derimot ikke stoppe helt av koronarestriksjonene. Nå har de laget egne fastelavnsbusker til alle sykehjemmene i Nordre Follo. I tillegg har de rullet i gang en digital innsamlingsaksjon.

– Det hadde vært hyggelig om våre trofaste kjøpere kunne kjøpe et digitalt fastelavnsris. Vipps 71398 kr 100 eller det du har mulighet til å gi. Takk for støtten til tiltak i nærmiljøet og forskning på Kvinnehelse, heter det i meldingen fra den lokale foreningen.

Powered by Labrador CMS