PUSSER OPP: Nå skal følgene av vinteren bort. Kommunen starter vårrengjøringen denne uken. Dette bildet er fra Valhallaveien på Tårnåsen i 2018.

Nå starter vårpussen

Se når kommunen kommer til ditt nabolag. Dette må du tenke på.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kommune begynner vårrengjøringen av de kommunale veiene og gang- og sykkelstiene denne uken. Arbeidet skal etter planen være ferdig fredag 14. mai.

Kommunens tettsteder og sentrumsområder blir rengjort i tur og orden fra og med onsdag 7. april.

Fremdriftsplan

I en melding fra kommunen kommer det frem at vårpussingen starter på Langhus. Her skal de feies i uke 14 og 15.

– I uke 15 begynner vi vårrengjøringen i Kolbotn sentrum og på Tårnåsen og beveger oss utover på veinettet derfra. I uke 15 begynner vi også feiingen i Ski sentrum. I uke 16 beveger vi oss videre til Skotbu, Kråkstad og Siggerud. Uke 17 og 18 står Ski tettsted for tur, heter det i meldingen fra Nordre Follo kommune.

Det kommunale gang- og sykkelnettet som går gjennom kommunen fra Oslogrensa til Nordre Follo-grensa blir prioritert.

Kommunen tar forbehold om at den planlagte fremdriften kan bli forsinket ved eventuelle væromslag eller uforutsette hendelser.

Slik kan du bidra

Kommunen ber om at alle som parkerer kjøretøyet langs gata parkerer på egen grunn i disse ukene, slik at veiene kan bli rengjort ordentlig.

– I gater der vi ser at mange parkerer, vil vi skilte med parkering forbudt 24 timer før vi kommer for å feie. Se gjerne etter nye skilt i gata di en gang i døgnet hvis du benytter gateparkering, så unngår du at bilen blir tauet bort for at vi skal få rengjort gata, opplyser kommunen.

Meld fra om feil

Vil du melde fra til kommunen om noe som har med drift og vedlikehold av det kommunale veinettet å gjøre, kan du gjøre dette i digital feilmeldingstjeneste.

Viken fylkeskommune har ansvaret for drift og vedlikehold av de fylkeskommunale veiene i kommunen.

Powered by Labrador CMS