HEDRER AVDØD KOMPIS MED MUSIKK: Vito (til venstre) og Feit`n fra Kolbotn mistet en venn til selvmord.
HEDRER AVDØD KOMPIS MED MUSIKK: Vito (til venstre) og Feit`n fra Kolbotn mistet en venn til selvmord.

Slipper låt for avdød kompis

På det som ville vært bursdagen til kompisen Tommy, slipper Feit`n fra Kolbotn og Vito en av låtene Tommy skrev før han tok sitt eget liv. Det gjorde de også i fjor.

Publisert

– Det er fint at ting fra ham kommer ut. Det er vår måte å holde liv i ham, forteller de to musiker-kompisene som begge er oppvokst på Tårnåsen, og nå bor på Tårnåsen og Sofiemyr.

ØNSKER MER FOKUKUS PÅ PSYKISK HELSE OG RUS: Oppegårdingene synes vi kan gjøre mer i Nordre Follo for å hjelpe de som sliter psykisk og med rus.
ØNSKER MER FOKUKUS PÅ PSYKISK HELSE OG RUS: Oppegårdingene synes vi kan gjøre mer i Nordre Follo for å hjelpe de som sliter psykisk og med rus.

-Vi var tre, nå er vi to

De to forteller at de jobbet mye med sin avdøde kompis, og at de i fjor slapp en låt på det som ville vært bursdagen hans, den het "Si Det Nå". Den 23. august er datoen her igjen, og da er det "Tigerøye" som slippes.

De forteller at Tommys største ønske var å bli anerkjent for musikken sin. I stedet valgte han å forlate livet, etter å ha slitt med psykisk helse og rus.

– Vi var tre, nå er vi to. Denne problematikken burde blitt tatt mye mer tak i. Det er så tabu. Vi har en modell av hva som funker. Er man utenfor, så er man utenfor. Det er ikke rom for å være åpne, og kunne prate om det, sier Vito og slår dermed et slag for mer åpenhet i lokalsamfunnet.

– Det vokser opp så mange barn her. Hvor vil vi de skal ende? Sånn? Spør han.

Sliter du med rus eller psykisk helse?

Nordre Follo har flere tilbud til deg som sliter med rus og psykisk helse. Gå inn på kommunens nettsider for å finne tilbudet som passer best for deg https://www.nordrefollo.kommune.no/tjenester/helse-og-omsorg/psykisk-helse/.

Flere planer

De to artistene henger mye sammen og forteller at de konstant lager noe nytt, og sender en liten beklagelse til naboer som må holde ut med så mye musikk.

Til høsten planlegger de å slippe låta som kommer til å hete "Samme for meg". Også den er Tommy en del av, for koringen er faktisk hans stemme.

–Låta har ligget i fem år, nå planlegger vi å slippe den i september forteller Feit`n.

GA UT LÅT I SOMMER:
GA UT LÅT I SOMMER:

Boblende sommer

I sommer ga Feit`n ut låta "Såpebobler". Det var den femte låta han ga ut i år. Han forteller at musikken er det eneste som gir han glede. Han forsøker at det han lager er ekte. På grunn av det har han tatt noen valg i livet han nå angrer på.

– Jeg har vært i dialog med de største selskapene, og fått tilbud om at nå blir det låt, men jeg har klart å brenne mange bruer, forteller han.

Han sier det var vanskelig når de ville at noe i låtene skulle skrives om, han fikk seg ikke til å gjøre det.

– I dag hadde jeg gjort det. Man blir etterpåklok, ler han.

For musikken må ut.

– Du ser at folk hører på musikken din, at det skaper noe. Det er en lidenskap.

Powered by Labrador CMS