MYE TRAFIKK PÅ VEIENE: Det er travelt ute på veiene våre denne helgen.

Den store ulykkeshelgen

Skal du ut og kjøre bil i dag, i morgen eller søndag, bør du være ekstra forsiktig.

Publisert

Fredag før palmesøndag skiller seg ut som ulykkesdag på vegene på Østlandet i påsketrafikken.  I Follo er det flest personskadeulykker på de store utfartsvegene E6 og E18.

– Fredag før palmesøndag er den store utfartsdagen i påska. Med flere biler på de store utfartsvegene skjer det også flere ulykker, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen, Vegavdeling Akershus.

Har kartlagt ulykkene

Statens vegvesen Region øst har gått gjennom ulykker med drepte og skadde i påsketrafikken de siste ti årene fra fredag før palmesøndag til 2. påskedag.

I dette tidsrommet skjedde det til sammen 25 ulykker med drepte og skadde på vegene i Follo. Tre mennesker mistet livet, tre fikk alvorlige skader, mens 27 fikk lettere skader.

Les også: Togene inn til Oslo er innstilt i påsken

I tillegg til de store utfartsvegene var det også flere ulykker på fylksvegene 151, 152 og 170.

PS! Saken fortsetter under bildet!

PASS PÅ: Palmehelgen er en skikkelig ulykkeshelg.

Påkjøring bakfra

Med stor trafikk og mange køer er det heller ikke unaturlig at påkjøring bakfra er den vanligste ulykkestypen på den store utfartsdagen i påska. 41 prosent av ulykkene var av denne typen. Resten av året utgjør påkjøring bakfra 24 prosent av alle trafikkulykker.

Les også: Togene er innstilt i påsken

– Når trafikken går tett er det ekstra viktig å holde god avstand og følge med i trafikken foran deg. Kjør bil når du kjører bil, og ikke la deg forstyrre av mobiltelefoner og andre duppeditter, sier Karbø.

– Pakk bilen sikkert

Med bilen full av passasjerer og bagasje er det også viktig å pakke bilen på trygg måte.

– Ulykkesgranskerne våre ser altfor ofte at skadeomfanget øker med løse gjenstander i bilen. Jeg forstår ikke at folk tør sette seg bak rattet med usikrede gjenstander i bilen, sier Karbø.

Powered by Labrador CMS